Siirry sisältöön

Parempaa terveyttä ja uutta liiketoimintaa

Sairaudenhoidosta terveydenhoitoon – Suomesta yksilöllistetyn terveyden globaali edelläkävijä

Haluatko pysyä ajan tasalla Business Finlandin terveys- ja hyvinvointialan uutisista, tapahtumista, markkinoiden mahdollisuuksista ja rahoituksesta? Tilaa uutiskirjeemme! 

Ohjelman

kuvaus

Yksi terveydenhoidon megatrendeistä on, että hoito muuttuu massoille suunnatusta yksilölliseksi. Yksilöllisten vaikutusten tunnistaminen esimerkiksi geenitutkimuksen avulla mahdollistaa sen, että lääkkeiden kehitystyössä siirrytään yksi sairaus-yksi lääke -ajattelusta kohti hoidon yksilöllisten vaikutusten tunnistamista. Yksilöllistetty lääketiede antaa mahdollisuuden ennakoinnin ja ennaltaehkäisykeinojen tai oikean hoidon löytämiseen oikealla hetkellä juuri oikeille henkilöille.

Personalized Health -ohjelman fokuksena oli datan hyödyntäminen terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Yhdistämällä eri lähteistä saatavaa tietoa kuten genomitietoa, terveydenhuollon tietoja, biopankkitietoa tai yksilön itsensä keräämää elämäntapatietoa, voidaan edistää terveyden ylläpitämistä, sairauksien ennakointia ja yksilöllistettyä hoitoa. Johtoajatuksena on, että terveystiedon monipuolisesta hyödyntämisestä hyötyvät sekä yksilöt että koko yhteiskunta.

Ohjelman tavoitteena oli luoda uutta kansainvälistä liiketoimintaa ja innovaatioita yksilöllistetyn terveyden alustoille sekä houkutella ulkomaisia sijoituksia Suomeen. Tavoitteena oli, että Suomesta tulee yksilöllistetyn terveyden globaali edelläkävijä vuoteen 2025 mennessä.

Ohjelma oli aktiivinen neljä vuotta (2018-22) ja sen kautta kanavoitiin noin 80 miljoona euroa innovaatiorahoitusta.

Kohderyhmät

Business Finlandin rahoitus on tarkoitettu suomalaisille startup-, pk-, midcap- ja suurille yrityksille. Yritys voi hakea rahoitusta joko omaan yksittäiseen kehityshankkeeseen tai yhteiseen kehityshankkeeseen muiden yritysten kanssa. Ohjelmassa rahoitettiin myös tutkimusta erityisesti yliopistojen, tutkimuslaitosten ja yritysten yhteishankkeissa.

Kohdemaat

Ohjelman kohdemaita olivat Ruotsi, Tanska, Iso-Britannia, Sveitsi, USA ja Japani.

Tule mukaan

Yritykset ja tutkimusorganisaatiot voivat hakea Business Finlandin rahoitusta jatkuvasti.
Tutustu rahoituspalveluihimme.

Tilaa terveys ja hyvinvointialan uutiskirje, jossa tiedotamme kaikista ohjelman tapahtumista ja aktiviteeteista. Ohjelman aktiviteetit ja tapahtumat ovat tarkoitettu yksilöllistetyn terveyden parissa toimiville yrityksille, tutkimus- ja muille organisaatioille.

Ota yhteyttä

Head of Personalized Health Finland

Sampo Sammalisto

+358 50 584 1100
Innovaatiotoiminta

Outi Tuovila

+358 50 339 2542

Health Tuesday