Siirry sisältöön

Terveyden ja hyvinvoinnin digitaalisia ratkaisuja – missä ja milloin vain

Ohjelma on päättynyt!

Vauhtia terveyden ja hyvinvoinnin digitaaliseen murrokseen! Smart life -ohjelma tarjosi innovaatiorahoitusta, verkostoja sekä kansainvälistymis- ja vientipalveluja terveys- ja hyvinvointikentän digitaaliseen murrokseen.

Haluatko pysyä ajan tasalla Business Finlandin terveys- ja hyvinvointialan uutisista, tapahtumista, markkinoiden mahdollisuuksista ja rahoituksesta? Tilaa uutiskirjeemme! 

Ohjelman
kuvaus

Smart Life Finland -ohjelman tavoitteena oli edistää yksilöllisiä, reaaliaikaisia ja älykkäitä terveyden ja hyvinvoinnin palveluja, jotka ovat käytettävissä missä ja milloin vain.

Business Finland rahoitti ohjelmaa 80–100 miljoonalla eurolla. Lisäksi kasvumoottorirahoituksella saatiin ohjelman aikana liikkeelle neljä terveysteknologiaan liittyvää kasvumoottoria.

Ohjelman taustalla oli terveyden- ja hyvinvoinnin alueella tapahtuvat muutokset. Yksilön oma vastuu ja kiinnostus omaan terveyteen ja hyvinvointiin on kasvanut. Tarvitaan yksilöllisiä ja älykkäitä terveyden ja hyvinvoinnin palveluita. Myös väestörakenteen muutos aiheuttaa lisääntyneen hoivan tarpeen globaalisti, kun työssäkäyvien osuus vähenee. Kustannuksia leikkaavia ratkaisuja on välttämätöntä kehittää.

Ohjelma vauhditti terveysteknologian ja palvelujen kehittymistä digitaalisuuden, eksponentiaalisten teknologioiden (kuten virtuaalitodellisuus, koneoppiminen, 5G -tiedonsiirto, puettavat sensorit), alustatalouden, sekä kokeilu- eli niin sanottujen testbed -ympäristöjen avulla.

Kokeiluympäristöjä on kehittynyt ilahduttavasti lisää kattaen terveyspalvelut ja -tuotteet sairaalasta hoivalaitoksiin ja kotihoitoon asti. Kokeiluympäristö tarjoaa tutkimuslaitoksille ja yrityksille erinomaisen tavan arvioida ideoitaan tai ratkaisujaan todenmukaisissa ympäristöissä. Lue lisää ympäristöistä.

Ohjelma keskittyi kahteen alueeseen:

Terveyttä ja hyvinvointia edistävä elinympäristö

  • Terveys- ja hyvinvointiteknologian ratkaisut ja palvelut, jotka liittyvät esimerkiksi älykkääseen kotiin ja elinympäristöihin, ravitsemukseen, tehokkaaseen datan hyödyntämiseen, robotiikkaan, tekoälyyn tai virtuaalitodellisuuteen

Terveydenhoidon uudistaminen

  • Terveys- ja hyvinvointiteknologian ratkaisut ja palvelut, jotka tekevät mahdolliseksi erityyppisten palveluiden tarjoamisen koko hoitopolulla. Esimerkiksi virtuaalisairaalat, testbed-ympäristöt, innovatiiviset julkiset hankinnat, etä- ja kotidiagnostiikka sekä hoidon etä- ja kotiratkaisut

Tehdään Suomesta maailman ykköspaikka kehittää ja testata terveys- ja hyvinvointiteknologiaa! Usein suurimmat edistysaskeleet tehdään yhdessä. Toimialojen ja valtioiden rajat ylittävä verkostoituminen sekä yhteistyö tutkimusorganisaatioiden kanssa voi avata aivan uusia kasvunäkymiä yrityksille. Yritysten yhteisten tarjoamien rakentaminen voi vauhdittaa vientiä. Kaikkeen tähän ohjelma tarjosi parhaan kattauksen Business Finlandin palveluista.

Ohjelman kohderyhmät

Autamme uudistumisessa ja kasvussa kaikenkokoisia yrityksiä ja tutkimusorganisaatioita sekä julkisia terveyden ja hyvinvoinnin toimijoita.

Ohjelman kohdemaat

  • Pohjoismaat, Saksa ja Iso-Britannia
  • Singapore, Gulfin alue, Japani ja Australia
  • USA

Tule mukaan

Tilaa terveys- ja hyvinvointialan uutiskirje, niin saat heti tiedon tulevista tapahtumistamme ja muusta palvelutarjonnastamme.

Yritykset ja tutkimusorganisaatiot voivat hakea Business Finlandin rahoitusta jatkuvasti.
Tutustu erilaisiin rahoituspalveluihin. Sivustolta löytyy myös voimassaolevat EU-haut.

Yritykset voivat hakea rahoitusta joko omaan yksittäiseen kehityshankkeeseen tai yhteiseen kehityshankkeeseen muiden yritysten kanssa. Ohjelmassa rahoitetaan myös julkista tutkimusta yliopistojen, tutkimuslaitosten ja yritysten Co-Innovation-yhteishankkeissa.

Tutustu materiaaliin koskien Future Watch -webinaarisarjaamme Health and Wellbeing in a Digital Age

Ota
yhteyttä

Kansainvälistyminen

Meria Heikelä

+44 778 715 3014
Head of Smart Life Finland

Kari Klossner

+358 400 717 298
Senior Advisor, Health & Wellbeing, Invest in Finland

Tarja Enala

+358 40 733 2708
Head of Health and Travel Industry, Invest in Finland

Hanna Lankinen

+358 40 761 5551
Global Opportunity Leader, Health & Wellbeing

Terhi Kiviranta Rasmussen

+45 2054 9894