Siirry sisältöön

30/3

Haku 2.6.2021-30.3.2022

Veturiyritysten haastekilpailu

Haastekilpailun tavoitteena on haastaa kansainvälisesti toimivia yritysverkostojen vetureja ratkaisemaan merkittäviä tulevaisuuden haasteita ja kasvattamaan merkittävästi tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointejaan (TKI) Suomessa sekä luomaan uusia työpaikkoja ja uuteen liiketoimintaan tähtääviä miljardiluokan ekosysteemejä.

Lisätietoja

 

Karin Wikman
Johtava asiantuntija
Business Finland
karin.wikman (at) businessfinland.fi
+358 50 5577 723

Haku on päättynyt!

Katso tallenne infotilaisuudesta 2.6.2021

Kilpailu on päättynyt vuoden 2021 osalta. Business Finland varautuu mahdollisesti käynnistämään seuraavan veturiyritysten haastekilpailun vielä vuoden 2022 aikana.

Kilpailua ei ole rajattu tiettyyn teemaan tai teknologia-aiheeseen, mutta kilpailuehdotuksia toivotaan etenkin vihreään siirtymää edistävistä aiheista. Enimmäisrahoitus per veturiyritys on 20 miljoonaa euroa, lisäksi voidaan rahoittaa veturiyrityksen kumppaneita enintään yhteensä 50 miljoonalla eurolla viiden vuoden aikana.

Haastekilpailu on kaksivaiheinen. Ensimmäisen kilpailukierroksen ehdotusten takaraja oli 1.9.2021. Haastekilpailuun osallistuvat kutsuttiin esittelemään hanke-ehdotuksiaan valintaraadille, ja valinnat jatkoneuvotteluihin kutsuttavista tehtiin syyskuussa 2021. Jatkoneuvotteluihin kutsuttavien kanssa käytiin tarkemmat neuvottelukierrokset loka-marraskuun 2021 aikana. Osa lopullisista rahoituspäätöksistä tehtiin joulukuussa 2021. Loput päätöksistä tehdään 30.3.2022 mennessä.

Haastekilpailu toteuttaa osaltaan Suomen kestävän kasvun ohjelmaa. Merkittävä osa veturiyritysrahoituksesta on tarkoitus kohdentaa Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman mukaisesti vihreää siirtymää tukeville kasvualueille. Rahoituspäätöksiä voidaan tehdä sen jälkeen, kun EU:n neuvosto on tehnyt Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelmaa koskevan päätöksen ja rahoituksen sisältävä talousarvio on hyväksytty eduskunnassa.

Hakujulistus: ohjeet ja hakemuspohjat (docx)

Tutustu veturiyritysten ja -ekosysteemien rahoitukseen

#KestäväKasvu