Siirry sisältöön

30/3

Haku 2.6.-30.3.2022

Veturiyritysten haastekilpailu

Haastekilpailun tavoitteena on haastaa kansainvälisesti toimivia yritysverkostojen vetureja ratkaisemaan merkittäviä tulevaisuuden haasteita ja kasvattamaan merkittävästi tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointejaan (TKI) Suomessa sekä luomaan uusia työpaikkoja ja uuteen liiketoimintaan tähtääviä miljardiluokan ekosysteemejä.

Lisätietoja

 

Karin Wikman
Johtava asiantuntija
Business Finland
karin.wikman (at) businessfinland.fi
+358 50 5577 723

Katso tallenne infotilaisuudesta 2.6.2021

Kilpailua ei ole rajattu tiettyyn teemaan tai teknologia-aiheeseen, mutta kilpailuehdotuksia toivotaan etenkin vihreään siirtymää edistävistä aiheista. Enimmäisrahoitus per veturiyritys on 20 miljoonaa euroa, lisäksi voidaan rahoittaa veturiyrityksen kumppaneita enintään yhteensä 50 miljoonalla eurolla viiden vuoden aikana.

Haastekilpailu on kaksivaiheinen. Ensimmäisen kilpailukierroksen ehdotusten takaraja: 1.9.2021. Haastekilpailuun osallistuvat kutsutaan esittelemään hanke-ehdotuksiaan valintaraadille syyskuussa 2021. Myös valinnat jatkoneuvotteluihin kutsuttavista tehdään syyskuussa 2021. Jatkoneuvotteluihin kutsuttavien kanssa käydään tarkemmat neuvottelukierrokset loka-marraskuun 2021 aikana. Lopulliset rahoituspäätökset tehdään joulukuussa 2021. Aikataulua pyritään kuitenkin tiivistämään mahdollisuuksien mukaan.

Haastekilpailu toteuttaa osaltaan Suomen kestävän kasvun ohjelmaa. Merkittävä osa veturiyritysrahoituksesta on tarkoitus kohdentaa Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman mukaisesti vihreää siirtymää tukeville kasvualueille. Rahoituspäätöksiä voidaan tehdä sen jälkeen, kun EU:n neuvosto on tehnyt Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelmaa koskevan päätöksen ja rahoituksen sisältävä talousarvio on hyväksytty eduskunnassa.

Hakujulistus: ohjeet ja hakemuspohjat (docx)

Tutustu veturiyritysten ja -ekosysteemien rahoitukseen

#KestäväKasvu