Siirry sisältöön

Onko yritykselläsi halua ja kykyä kasvaa kansainvälisesti?

EU rahoittaa Horisontti Eurooppa -ohjelmassa yritysten tuotekehitystä, innovaatioiden skaalausta ja kansainvälistä kasvua. Näin EU haluaa Eurooppaan uusia palveluita, tuotteita ja prosesseja sekä innovatiivisia liiketoimintaideoita, niiden jalostamista ja skaalaamista.

Eikö sinunkin kannattaisi hyödyntää näitä EU:n tarjoamia uusia mahdollisuuksia!

EU rahoittaa sekä  kansainvälisenä yhteistyönä toteuttavia tutkimus- ja innovaatioprojekteja että yksittäistenkin pk-yritysten projekteja. Olitpa pk-, midcap- tai suuryritys, voit hakea Horisontti Euroopasta rahoitusta ja saada samalla ajantasaista tietoa ja näkemystä alasi tutkimuksesta ja kehityksestä sekä uutta osaamista, osaajia ja verkostoja kansainvälisen kasvusi tueksi.   

Yhteistyötä ja verkostoja

Horisontti Eurooppa -ohjelmasta rahoitetuissa tutkimus- ja innovaatioprojekteissa toimit osana isompaa kansainvälistä konsortiota eli projektiryhmää. Näin olet mukana kansainvälisissä verkostoissa luomassa itsellesi uusia kontakteja ja tekemässä yhteistyötä monien alasi huippujen kanssa Euroopassa. Pääset näyttämään osaamistasi kansainvälisille foorumeille ja saat tärkeitä referenssejä tulevaa kasvua ja tarvittavaa yhteistyötä varten. Saat myös uutta näkemystä ja viimeisintä tietoa alasi kehityksestä ja tutkimuksesta.

Kansainväliset yhteistyöprojektit eivät tarjoa yrityksille pikavoittoja tai nopeita ratkaisuja akuutteihin tarpeisiin, vaan yhteistyö edellyttää pitkäntähtäimen kansainväliseen kasvustrategiaan perustuvia päätöksiä ja sitoutumista monivuotiseen projektityöhön. 

Pk-yrityksen EIC Accelerator -rahoitus

Jos olet innovatiivinen pk-yritys ja sinulla on merkittävän uutuusarvon omaava innovaatio, voit hakea EIC Accelerator -rahoitusta. Se koostuu avustuksesta ja pääomamuotoisesta rahoituksesta, ja se on tarkoitettu  innovaatioiden skaalaus- ja kaupallistamisvaiheen toimiin. EIC Accelerator -rahoituksesta löydät lisätietoja tämän sivuston  EIC-teemasivulta.

Osaaja yrityksen tki-projektiin

Yritys voi palkata EU-rahoituksella muusta maasta Suomeen siirtyvän asiantuntijan tutkimus- ja innovaatioprojektiinsa 1-2 vuodeksi. Tämä on mahdollista Horisontti Eurooppa -ohjelman Marie Skłodowska Curie -kokonaisuudessa (MSCA). Tästä löydät lisätietoja tämän sivuston  MSCA-kokonaisuuden omilta sivuilta

Yritysten EU-projekteja

Tutustu esimerkkeihin siitä, miten suomalaiset yritykset ovat hyödyntäneet Horisontti-rahoitusta ja osallistuneet projekteihin. 

Case: Faron Pharmaceuticals
EU-rahoitus tukee tuotekehitystä ja liiketoimintaa

Case: Wimao
EU-rahoitus vauhdittaa Wimaon innovatiivisen kierrätyslaitoksen kehitystyötä ja yrityksen kansainvälistymistä

Case: Nokia
Nokia rakensi EU-projektikonsortion ja otti aitiopaikan 6G-verkon kehitystyöhön

Case: Kemira
Tätäkin Horisontti Eurooppa tarjoaa: tohtorikoulutettava yrityksiin

Kysy 
neuvoa

Elina Holmberg

Business Finland
+358 50 5577 606
elina.holmberg (at) businessfinland.fi

Heini Günther

Business Finland
+358 40 502 0042
heini.gunther (at) businessfinland.fi