Siirry sisältöön

Tutkijakoulutusta ja -liikkuvuutta

Horisontti Euroopan MSCA-toimista rahoitetaan tutkijoiden koulutusta ja liikkuvuutta. Ohjelman kautta tutkija voi saada rahoitusta koulutukseen, urakehitykseen, yritysten, yliopistojen ja eri maiden väliseen liikkuvuuteen sekä tutkijanuraa edistäviin tukitoimiin. Rahoitusta voivat saada myös yritykset ja muut organisaatiot, kun ne esimerkiksi palkkaavat muualta Suomeen siirtyvän tutkijan T&I-projektiinsa.

Rahoitusta eri tarkoituksiin

MSCA Doctoral Networks on tarkoitettu yliopistojen, tutkimuslaitosten ja yksityisen sektorin toimijoiden yhteisille tohtorikoulutusohjelmille. Ohjelmiin rekrytoitavien tohtorikoulutettavien odotetaan liikkuvan verkoston sisällä kansainvälisesti ja sektorien välillä.

MSCA Postdoctoral Fellowships -rahoitusta voivat hakea postdoc-tason tutkijat, jotka siirtyvät työskentelemään tutkijana toiseen maahan. Liikkuvuus kansainvälisesti ja sektorien välillä myös hankkeen aikana on suositeltavaa.

MSCA Staff Exchanges -rahoitusmuoto on tarkoitettu kansainväliseen ja eri sektorien välisiin henkilöstövaihtoihin.

MSCA COFUND -toimesta myönnetään lisärahoitusta uusille tai jo olemassaoleville tohtori- ja postdoc-ohjelmille, joiden tavoitteena on lisätä kansainvälistä, sektorien välistä tai tieteiden välistä tutkijakoulutusta ja liikkuvuutta. Rahoituksen hakijalla tulee aina olla myös omaa rahoitusta käytettävissä ko. ohjelmalle.

MSCA and Citizens -toimesta rahoitetaan yleisölle suunnattuja tiedetapahtumia ja niiden järjestämistä.

Yritysten EU-projekteja 

Case: Kemira
Tätäkin Horisontti Eurooppa tarjoaa: tohtorikoulutettava yrityksiin

Lue Outi Ala-Honkolan blogi

Nuori tutkija, tunnethan Marie-Skłodowska Curie -rahoituksen?

Lue kirjoitus

Ota
yhteyttä

NCP

Paula Leskinen

Suomen Akatemia
+358 295 33 5145
paula.leskinen (at) aka.fi

NCP

Jenni Heino

Suomen Akatemia
+358 29 533 5030
jenni.heino (at) aka.f

Komiteajäsen

Satu Huuha-Cissokho

Suomen Akatemia
+358 295 33 5075
satu.huuha-cissokho (at) aka.fi