26/9

Utlysning 17.5. – 26.9.2022

France meets Finland: Utlysning av gemensamma F&U-projekt som anknyter till artificiell intelligens och tillverkningsindustri

En gemensam europeisk utlysning ”Finland France call for innovative projects” har öppnats inom Eureka-nätverket. 

Kontakt

Tom Warras (Eureka-ansökan)
+358 50 5577 839
tom.warras (at) businessfinland.fi

 

Toni Mattila (Programmet Sustainable Manufacturing Finland)
+358 40 500 9099
toni.mattila (at) businessfinland.fi

 

Henriikka Yliheljo (Kontakter till Frankrike)
+33 7 6333 1757
henriikka.yliheljo (at) formin.fi

Utlysning har slutat!

Finländska parter har möjlighet att få finansiering för dessa samprojekt som förverkligas tillsammans med franska partners. Konsortiet bör ha åtminstone ett företag från Finland och ett från Frankrike.

Utlysningen har kommit till inom det finsk-franska statliga samarbetet som gäller tillämpning av artificiell intelligens, men även andra ämnesområden kan vara föremål för F&U-projekt och få finansiering i ramen för denna utlysning.

Utlysningen organiseras av Business Finland och Frankrikes innovationsfinansiär BPI France. Som målsättning är att stöda företagens gemensamma produktutveckling och forskning. Det gäller innovativa produkter och applikationer som utvecklas att passa det andra landets marknad.

Samarbetet har sin bakgrund i president Emmanuel Macrons ambitiösa plan att göra Frankrike ledande som tillämpare av artificiell intelligens. Nyckelrollen has av Frankrikes tvärvetenskapliga AI-forskningenheter (3IA) och franska företag inklusive 500 startuppföretag. Finlands AI-sektor har varit känd för sin starka potential och artificiell intelligens inom tillverkningsindustrin valdes som målgrupp mellan Frankrike och Finland.

F&U-bidrag och -lån från Business Finland

Business Finland och BPI France stöder nu F&U-projekt mellan våra två länder med F&U-bidrag och -lån. Eureka är nätverket för detta och långsiktigt samarbete mellan företag uppmuntras med denna utlysning.

Utlysningen har två skeden, och den är öppen för alla ämnesområden. Det första skedet är en gemensam ansökning i Eurekas system.

För närmare beskrivning av processen hänvisas till den finskspråkiga eller engelskspråkiga sidan, och till Eurekas utlysningssida.

Även hjälp med partnersökande kommer att stödas, och kontaktpersonerna upplyser om detta.

Eurekas webbsida

För ansökan klicka "How to apply?".

Tilläggsuppgifter

Business Finlands F&U-finansiering
Organisationer registrerade i Finland ska kontakta Business Finland i tid före deadline. De nationella ansökningarna lämnas in enligt instruktioner från kontaktpersonerna, om första skedet får godkänt.

BPI Frances utlysning