Siirry sisältöön

Osta uutta tietoa ja osaamista yritykseesi innovaatiosetelillä

Innovaatioseteli on tarkoitettu pk-yrityksille, joilla on uusi tuote- tai palveluidea, jolla on potentiaalia kansainväliseen kasvuun ja jonka eteenpäin viemiseksi yritys tarvitsee ulkopuolista osaamista. Innovaatiosetelin avulla voit hankkia asiantuntijapalveluita, jotka tuovat yritykseesi uutta, innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista.

Innovaatioseteli-rahoituksen hakemuspalvelu on kiinni 13.12.2021-6.1.2022. Mikäli olet aloittanut hakemuksen tekemisen asiointipalvelussa ennen 13.12., voit muokata hakemusta ja lähettää sen myös tauon aikana.

Innovaatioseteli

Innovaatiosetelin arvo on korkeintaan 6200 euroa (5000 euroa + alv.). Voit käyttää tämän summan ostaaksesi palveluita yhdeltä palveluntarjoajalta. Yrityksesi voi saada setelin vain kerran.

Innovaatiosetelissä on projektisi koosta riippumatta 1000 euron (+ alv.) suuruinen omarahoitusosuus, jonka maksat suoraan palveluntarjoajalle projektin päätyttyä. Kun palveluntarjoaja on saanut omarahoitusosuuden ja sinä olet raportoinut meille projektin tuloksista, palveluntarjoaja voi lähettää korkeintaan 4000 euron (+ alv.) suuruisen laskun Business Finlandille.

Mitä yritykseltäsi vaaditaan?
  • Yrityksesi on yhtiömuotoinen pk-yritys (ei toiminimi, suuri yritys, julkinen tai voittoa tavoittelematon organisaatio, säätiö, yhdistys tai ahvenanmaalainen yritys)
  • Olet ollut päätoiminen yrittäjä vähintään 3 kuukauden ajan ennen Innovaatiosetelin hakemista – tai yrityksessäsi on vähintään yksi kokoaikainen työntekijä, jonka työsuhde on ollut voimassa vähintään 3 kuukauden ajan ennen Innovaatiosetelin hakemista
  • Yrityksesi Suomen Asiakastiedon Rating Alfa on vähintään A
  • Yrityksesi on kehittämässä uutta tuote- tai palveluideaa, jolle on jo tehty suunnitelmia kansainvälistymiseen (ei olemassa olevan tuotteen jatkokehittäminen)

Katso ohjeet rahoituksen hakemiseen

Miten Business Finlandin rahoitus toimii?

1
Ennen kuin haet

Suunnittele projekti ja määrittele tavoitteet. Varmista oman rahoituksen riittävyys.

2
Hae rahoitusta

Lähetä hakemus asiointipalvelussa. Toimita pyydetyt lisätiedot.

3
Hyväksy rahoituspäätös

Business Finland arvioi hakemuksen ja ilmoittaa päätöksestä. Tutustu päätökseen, lue ehdot ja hyväksy päätös asiointipalvelussa.

4
Käytä rahoitus

Järjestä projektikirjanpito. Ilmoita mahdollisista muutoksista Business Finlandille.

5
Raportoi projekti

Raportoi toteutus ja kustannukset. Toimita pyydetyt lisätiedot raporttiin.