Siirry sisältöön

Ohjeet projektin sisällön ja kustannusten raportointiin

Tarkista raportoinnin aikataulu rahoituspäätöksestä ja tee raportti asiointipalvelussa. 

Näin raportoit projektistasi

1
Kerro mahdollisista muutoksista Business Finlandille

Keskustele raportointiaikataulun muutoksista etukäteen projektisi yhteyshenkilön kanssa. Hae projektimuutosta asiointipalvelussa.

2
Tee raportti asiointipalvelussa

Projektin vastuullinen johtaja raportoi projektin etenemisen ja syntyneet kustannukset asiointipalvelussa. Tilintarkastaja tai kustannustilityksen yhteyshenkilö vahvistaa projektille syntyneet kustannukset.

3
Business Finland maksaa rahoituksen

Business Finland maksaa rahoituksen raportin perusteella. Rahoitus pyritään maksamaan pk-yrityksille kolmen viikon kuluessa, suurille yrityksille kahden kuukauden kuluessa sekä tutkimusorganisaatioille kolmen kuukauden kuluessa raportin saapumisesta.

Mitä rahoitusta sait? Katso tarkemmat ohjeet

Kysyttävää?

Löydät yhteyshenkilöt asiointipalvelusta

  • Jos sinulla on kysymyksiä projektin toteuttamiseen liittyen, ota yhteyttä projektillesi nimettyyn rahoitusasiantuntijaan.
  • Jos sinulla on kysymyksiä projektikirjanpitoon ja kustannusten seurantaan liittyen, ota yhteyttä projektillesi nimettyyn rahoitustarkastajaan.
  • Jos sinulla on muita projektiin liittyviä kysymyksiä, ota yhteyttä projektillesi nimettyyn rahoituskoordinaattoriin.

Maksamisen esteet

Yrityksen taloudellisen aseman merkittävä heikkeneminen suhteessa ennakoituun kehitykseen, maksuhäiriöt, muun muassa verovelka ja Business Finlandin lainarästit, estävät rahoituksen maksamisen. Jos veroveloille on Verohallinnon kanssa tehty maksujärjestely, ne eivät estä rahoituksen maksamista.

Maksamisen esteenä voi olla myös se, että yhtiön oma pääoma on negatiivinen eikä lain vaatimaa rekisterimerkintää ole tehty.