Siirry sisältöön

Kestävää kasvua cleantechistä sekä bio- ja kiertotaloudesta

​Business Finlandin avulla syntyy innovatiivisia, kestävän liiketoiminnan ratkaisuja ja liiketoiminnan kansainvälistymisen vaatimia referenssejä. 

 
 

Tietoa teemasta

Cleantech sekä bio- ja kiertotalous ovat globaalisti voimakkaasti kasvavia aloja. Suomalaisilla yrityksillä on mahdollisuus ottaa tästä kasvusta merkittävä osa. Jo nyt biotalous- ja cleantech-toimiala on Suomen suurin vientisektori. Meillä on monipuolista osaamista, teknologioita ja innovaatiotoimintaa, jotka mahdollistavat kasvun kansainvälisillä markkinoilla.

Näin sen teemme yhdessä

Business Finlandissa tuemme toimialan kasvukykyisiä ja -haluisia sekä kansainvälistymistä tavoittelevia yrityksiä. Kannustamme uuden osaamisen luomista yritysten ja tutkimusorganisaatioiden yhteistyössä. Tarjoamme innovaatiorahoitusta, verkotamme alan toimijoita kotimaisten ja ulkomaisten sijoittajien kanssa ja luomme liiketoimintaekosysteemejä. Näin syntyy innovatiivisia, kestävää liiketoimintaa tukevia ratkaisuja ja palveluita sekä liiketoiminnan kansainvälistymisen vaatimia referenssejä.

Business Finland auttaa yritystänne tunnistamaan kohdemarkkinoiden asiakastarpeet, arvoketjut ja liiketoiminnan kannalta tärkeät kohderyhmät. Edistämme innovatiivisten suomalaisten ratkaisujen pilotointia ja käyttöönottoa sekä kannustamme alan yrityksiä uudistumaan ja hyödyntämään digitalisaation ja alustatalouden mahdollisuuksia.

Asiantuntijoillamme on pitkä käytännön kokemus kansainvälisen liiketoiminnan johtamisesta. Ohjelmien ja muiden kohdemarkkinatoimenpiteiden avulla saavutamme liiketoimintanne kannalta oikeat päättäjät ja vaikuttajat. Kansainvälinen verkostomme paikallisine kontakteineen on markkinoilla yrityksenne tukena. Yhdessä nopeutamme suomalaisten yritysten kansainvälistä kasvua.

Tilaa Business Finlandin biotalous ja cleantech -uutiskirje ja kuulet ensimmäisenä tapahtumistamme ja uutisistamme.

Ohjaus

Biotalous ja Cleantech teema-alueen yrityksiä edustavat asiantuntijat (advisory board) osallistuvat teemaan kuuluvien ohjelmien strategiseen suunnitteluun, seurantaan ja verkottamiseen Suomessa ja kansainvälisesti.

Advisory Board: Lassi Noponen, (Cleantech Invest), Jorma Eloranta (vuorineuvos), Kirsi Sormunen (hallitusammattilainen), Timo Vartiainen (Flowrox Oy), Jyrki Ovaska (UPM), Nina Harjula (Visedo Oy), Pasi Hurri (BaseN Oy)