Siirry sisältöön

Luovuus kunniaan

Globaalissa kilpailussa ei menesty keskinkertaisella tuotteella. Haastamme yrityksiä miettimään, mistä arvo syntyy tulevaisuudessa.

Tietoa teemasta

Kuluttajat hakevat erottuvia brändejä ja digitaalisuus mullistaa liiketoimintamalleja. B2B-liiketoiminnassa teknologiaan yhdistetyt palvelut, hyvin suunniteltu käyttäjäkokemus ja laadukas johtaminen luovat uutta kilpailuetua.

Business Finlandin rahoituksen ja palveluiden avulla yrityksenne voi hankkia tietoa asiakkaiden odotuksista sekä kehittää esimerkiksi brändiä, myynti- ja markkinointistrategiaa, palveluita ja johtamista. Laajan kansainvälisen verkostomme avulla tunnistamme liiketoimintamahdollisuuksia ja myyntiliidejä, joissa kansainvälinen asiakas on kiinnostunut suomalaisista tuotteista ja osaamisesta.

Luovuus ja rohkeus yhdistettynä maailmanluokan muotoiluun ovat aina olleet keskeisiä rakennusaineita suomalaisille luovan alan menestystarinoille. Asiakkaiden tavoittaminen globaalisti on mahdollista myös pienemmille yrityksille, jotka onnistuvat erottumaan joukosta.

Kilpailuetua käyttäjäkokemuksesta ja johtamisesta

Palveluliiketoiminnan osuus teollisuusyritysten liiketoiminnassa on kasvanut merkittävästi. Asiakkaan kokemuksen ymmärtäminen antaa eväitä kehittää ratkaisuja, jotka luovat arvoa pitkäjänteisesti. Ihmisläheisen yrityskulttuurin ja johtamisen kehittäminen on jokaisen yrityksen ja yhteisön kilpailuvaltti. 

Rahoituksemme avulla yrityksenne voi kehittää uusia liiketoimintamalleja, palvelumuotoilua ja muita arvonluonnin menetelmiä. Luomme yhteistyötä tutkimusorganisaatioiden ja yritysten välille ja rahoitamme aiheeseen liittyviä tutkimusprojekteja. Ennakkoluuloton verkottuminen ja uusien ratkaisujen yhteiskehittäminen yllättävienkin kumppaneiden kanssa luo monipuolista arvoa loppukäyttäjän tarpeisiin.

Ohjaus

Teema-alueen yrityksiä edustavat asiantuntijat (advisory board) osallistuvat teemaan kuuluvien ohjelmien strategiseen suunnitteluun, seurantaan ja verkottamiseen Suomessa ja kansainvälisesti.
Advisory Board: Jaakko Wäänänen (Hellon Oy), Jukka Kurttila (Finlayson Oy), Joakim Karske (OP Pohjola), Rolf Ladau (Fazer Makeiset Oy), Jyrki Nieminen (Merivaara Oy), Petri Rouvinen (ETLA), Marina Vahtola (Aalto)