Siirry sisältöön

Terveys ja hyvinvointi

Terveys ja hyvinvointi on maailman suurin toimiala: se kasvaa yli 5 prosenttia vuodessa. Suomalaisilla yrityksillä on mahdollisuus ottaa tästä kasvusta merkittävä siivu. Olemme jo onnistuneet esimerkiksi terveysteknologian viennissä, joka on yksi nopeimmin kasvavista korkean teknologian vientialoista Suomessa.

Tietoa teemasta

Business Finland auttaa yrityksiä kehittämään ja viemään globaaleille markkinoille kilpailukykyisiä terveyden ja hyvinvoinnin ratkaisuja ja palveluja, jotka hyödyntävät digitaalisuuden murrosta.

Edistämme terveyden datatalouden liiketoimintaekosysteemien kehittymistä. Niiden ytimessä ovat muun muassa digitaaliset tietovarantomme ja biopankit. Alustatalouden ratkaisuilla on merkittävä rooli myös Suomen terveysalan liiketoiminnan kilpailukyvyssä.

Ohjaus

Teema-alueen yrityksiä edustavat asiantuntijat (advisory board) osallistuvat teemaan kuuluvien ohjelmien strategiseen suunnitteluun, seurantaan ja verkottamiseen Suomessa ja kansainvälisesti.
Advisory Board: Mika Hagberg (Serres Oy, Innokas Medical), Tuomas Tenkanen (Mobidiag Oy), Veli Mäkelä (Planmeca Oy), Leena Niemistö (sijoittaja), Miriam Holstein (Bayer Oy), Pekka Simula (Herantis Pharma Oyj), Taina Pihlajaniemi (Oulun yliopisto), Joni Kettunen (FirstBeat Oy)

Lisätietoa

Tutustu kansallisiin strategioihin

Terveystoimialojen kasvun vauhdittaminen on yksi hallituksen kasvupolitiikan painopisteistä. Hallitus julkisti 14.6.2016 Terveysalan tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kasvustrategian tiekartan vuosille 2016–2018. Se täsmentää vuonna 2014 julkistetun kasvustrategian toimeenpanoa hallituksen kärkihankkeiden ja painopisteiden mukaiseksi. Business Finland on yksi strategian toimeenpanijoista.

Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palvelujen tukena - Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020