Siirry sisältöön

Vähähiilisyys on kilpailutekijä

Tavoitteena on kartoittaa suomalaiset teknologiat ja ratkaisut teollisuuden hiilijalanjäljen pienentämiseksi ja keinot viedä suomalaista osaamista ulkomaille.

Ohjelma on päättynyt 31.12.2023.

Hyödyt yrityksille

LAAJEMPI NÄKYVYYS JA USKOTTAVUUS
Webinaarit, seminaarit, messut ja kontaktit. Korkean tason delegaatiot mahdollisia.

SUORAT KONTAKTIT JA VERKOSTOT
Saatamme yhteen laajan globaalin verkostomme potentiaalisimmat toimijat. Yhteistapaamiset oikeiden keskustelukumppaneiden ja päätöksentekijöiden kanssa.

NOPEAMPI MARKKINALLE MENO JA REAGOINTIKYKY
Käytössä Business Finlandin laaja-alainen kokemus ja syvällinen markkinatieto. Voimme nopeuttaa uuden markkinan avaamista.

KUSTANNUSTEHOKKUUS
Asiantuntijoiden tuki, leadit ja yhteistapaamiset veloituksetta. Osallistuminen on maksutonta (ainoastaan matkakuluista yritys vastaa itse).

VAIKUTUSMAHDOLLISUUDET
Kohdemarkkinoiden valinta ja tarjooman muodostaminen. Mukana validoitujen, hyvien yrityksien joukossa.

Ohjelman kuvaus

Ohjelman kohderyhmänä ovat globaaleille markkinoille tähtäävät yritykset, joilla on skaalattavia ratkaisuja, joilla voidaan vähähiilistää teollisuutta, sekä yritykset, jotka haluavat kehittää teknologioita ja ratkaisuja, joilla vähähiilistää prosessejaan.

Ohjelma tarjoaa suomalaisille yrityksille vienninedistämisaktiviteetteja kohdemarkkinoille ja tapahtumia, kuten b2b-matchingeja, delegaatioita ja markkinatutkimuswebinaareja. Lisäksi ohjelmassa järjestetään rahoitushakuja, joiden tavoitteena on edistää teollisuuden vähähiilistymistä ja kiertotaloutta, digitaalista uudistumista ja teollisen palveluviennin kasvattamista huomioiden murrokselliset ja uudet teknologiat. Lue lisää Business Finlandin rahoituksesta.

Kansainväliselle yleisölle ohjelma tuottaa tietoa suomalaisista innovaatioista ja ratkaisuista, jotka voivat auttaa yrityksiä pääsemään omiin vähähiilisyystavoitteisiinsa ja luomaan merkittävää kilpailuetua. 

Suomella on osaamista ja ratkaisuja

Suomi on etunojassa johtamassa siirtymistä vähähiilisyyteen uusilla innovaatioilla ja pitkäaikaisilla globaaleilla markkinamahdollisuuksilla. Teollisen sektorin hiilidioksidipäästöt ovat valtavat, joten kestävät ja ympäristöystävällisemmät ratkaisut ovat tarpeellisia globaalien päästötavoitteiden saavuttamisessa ja ilmaston lämpenemisen rajoittamisessa 1,5 asteeseen. Ilmastotavoitteiden saavuttaminen vaatii huomattavia päästövähennyksiä jokaisella teollisuuden alalla.

Suomi haluaa olla edelläkävijä ratkaisuissa ja innovaatioissa, jotka voivat vähähiilistää kokonaisia arvoketjuja. Suomella on maailman ensimmäinen kiertotalouden tiekartta, jonka lisäksi 14 suomalaista teollisuuden alaa esittelivät omat teollisuuden vähähiilistämistiekarttansa. Tiekarttojen tarkoituksena on tunnistaa vaadittavat toimet, jotta Suomen hiilineutraaliustavoite 2035 toteutuisi. Tiekarttojen perusteella hiilineutraalius on saavutettavissa, mutta tavoitteen saavuttaminen vaatii huomattavia panostuksia.

Ohjelman painopistealoina ovat teräs-, metalli-, paperi-, kemian-, elintarvike- ja tekstiiliteollisuus. Suomen osaaminen vähähiilistämisessä perustuu soveltuvaan markkinaympäristöön, osaavaan työvoimaan sekä maailman huippuosaamiseen materiaali- ja energiatehokkuudessa, biopohjaisissa tuotteissa sekä palveluissa. Biopohjaisten ratkaisujen hyödyntäminen, vähähiilistäminen palveluna-bisnesmalliin sekä materiaali- ja energiatehokkuuden lisääminen voi luoda päästövähennyksiä koko arvoketjuun.

Avaintekijät vähähiilistymisessä

Suomi on biotalousmaa, jolla on osaamista digitalisaatiossa ja kiertotaloudessa. Nämä keinot ovat tärkeässä asemassa teollisuuden päästöjen vähentämisessä.

Biotalous mahdollistaa siirtymisen kestävämpiin alkutuotanto- ja jalostusjärjestelmiin. Voimme tuottaa enemmän ruokaa, kuitua ja  biopohjaisia ​​tuotteita pienemmillä ympäristövaikutuksilla ja kasvihuonekaasupäästöillä.

Digitalisaatio luo pohjan uusille ja kestävämmille liiketoimintamalleille ja se tehostaa yhteistyötä ja läpinäkyvyyttä.

Kiertotalous tarjoaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen ja luonnon monimuotoisuuden vähenemisen torjuntaan. Kiertotalous hyödyntää luonnonvaroja kestävämmin pitämällä ne liikkeessä pidempään.

Kohderyhmät

Ohjelman kohderyhmänä ovat globaaleille markkinoille tähtäävät yritykset, joilla on skaalattavia ratkaisuja, joilla voidaan vähähiilistää teollisuutta.

Kohdemarkkinat

Ohjelma tekee markkinakartoitusta Eurooppaan, Japaniin, Etelä-Koreaan ja USA:han. Markkinatutkimusten lopputulokset esitellään tulevissa webinaareissa ja tapahtumissa.

Vienninedistämisaktiviteetit kohdemarkkinoille alkavat syksyllä 2022. 

Tule mukaan

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä!

 

Ota yhteyttä

Ohjelman johtaja

Marika Ollaranta

Koordinaattori

Sinianna Kuosmanen

Energiatehokkuus

Testaus