Siirry sisältöön

Kehitä startup-yrityksen kansainvälistä liiketoimintaa

Nuoret Innovatiiviset Yritykset -rahoitus on tarkoitettu alle 5-vuotiaille startup-yrityksille, joilla on suuri liiketoimintapotentiaali. Rahoituksen avulla yritys voi panostaa kansainvälisen liiketoiminnan kasvattamiseen ja lisäksi vahvistaa tiimiään, kehittää liiketoimintamalliaan ja kasvustrategiaansa sekä tähdätä uusille markkinoille.

Nuoret Innovatiiviset Yritykset -rahoitus

Valitsemme NIY-rahoitukseen lupaavia, nopeaan kansainväliseen skaalautumiseen kykeneviä alle 5-vuotiaita startup-yrityksiä, joilla on jo merkittävää liikevaihtoa ja näyttöä kasvavasta kansainvälisestä liiketoiminnasta. 

Rahoitukseen valittavat yritykset ovat tyypillisesti hyödyntäneet rahoituspalveluitamme aiemmassa projektissa. Tyypillinen NIY-rahoitukseen valittu yritys on keskimäärin 4-vuotias. Yrityksillä on keskimäärin 13 työntekijää, skaalattavasta liiketoiminnasta liikevaihtoa yli 420 000 euroa ja miljoona euroa sijoituksia omaan pääomaan. Yritysten johdolla on vahvaa kansainvälistä osaamista ja valtaosalla yrityksistä on jo merkittävää kansainvälistä liikevaihtoa. Noin 40 %:lla yrityksistä on ulkomaalaisia sijoittajia.

Myönnämme rahoitusta kolmessa jaksossa. Ensimmäisen jakson rahoitus on 250 000 euroa avustusta, toisen jakson 250 000 euroa avustusta ja kolmannen jakson rahoitus on 500 000 euroa avustusta.

Huom. Ennen 1.1.2024 NIY-ohjelmaan valituille yrityksille rahoitusmalli on kahden avustus- ja yhden lainajakson mukainen.

Mitä yritykseltänne vaaditaan?

  • Nopeaan kansainväliseen kasvuun tähtäävä liiketoimintasuunnitelma
  • Osoitettu skaalautuvan liiketoimintamallin toimivuus ja myös kansainvälistä liikevaihtoa.
  • Yrityksessä palkattuna täysipäiväisesti työskentelevä johtotiimi ja avaintehtävät resursoituna
  • Täysipäiväisesti työskentelevillä avainhenkilöillä on oltava merkittävä omistus yrityksestä.

Mikäli yrityksenne vaikuttaa soveltuvan NIY rahoitukseen, pyydämme ottamaan yhteyttä ja keskustelemaan lähemmin yrityksenne soveltuvuudesta. Koska NIY rahoitukseen liittyy juridinen ikäkriteeri, olkaa yhteydessä Business Finlandiin viimeistään puoli vuotta ennen kuin yritys täyttää viisi vuotta.

Katso ohjeet rahoituksen hakemiseen

Miten Business Finlandin rahoitus toimii?

1
Ennen kuin haet

Suunnittele projekti ja määrittele tavoitteet. Varmista oman rahoituksen riittävyys.

2
Hae rahoitusta

Lähetä hakemus asiointipalvelussa. Toimita pyydetyt lisätiedot.

3
Hyväksy rahoituspäätös

Business Finland arvioi hakemuksen ja ilmoittaa päätöksestä. Tutustu päätökseen, lue ehdot ja hyväksy päätös asiointipalvelussa.

4
Käytä rahoitus

Järjestä projektikirjanpito. Ilmoita mahdollisista muutoksista Business Finlandille.

5
Raportoi projekti

Raportoi toteutus ja kustannukset. Toimita pyydetyt lisätiedot raporttiin.