Siirry sisältöön

15/2

Suomi-Saksa 1.10.2018-15.2.2019

Suomalais-saksalainen haku pk-yritysten yhteisprojekteille

Haun yhteyshenkilö on Business Finlandissa

Kirsi Vähä-Pietilä
p. 050 5577 730
kirsi.vaha-pietila (at) businessfinland.fi

Haku on päättynyt!

Business Finlandin ja saksalaisen ZIM-ohjelman yhteishaun tavoitteena oli käynnistää pienten ja keskisuurten yritysten välisiä markkinaläheisiä innovaatioprojekteja. Haku on taas auki ja se päättyy 15.2.2019.

Haun projekti-ideat lähtevät yritysten omista tarpeista ja voivat kohdistua mille aihealueelle tahansa. Projekteissa kehitetään kilpailukykyisiä innovatiivisia tuotteita, palveluja ja prosesseja. Business Finland rahoittaa suomalaisyrityksiä ja saksalaisosallistujia rahoitetaan ZIM-ohjelmasta (Zentrale Innovationsprogramm Mittelstand), joka on saanut erittäin hyvää palautetta ja on maan tärkein innovaatiorahoituksen muoto pk-yrityksille.

Yhteisprojekteissa tulee olla yksi merkittävästi hankkeeseen panostava pk-yritysosallistuja sekä Suomesta että Saksasta. Hankekonsortioissa voi olla myös muunlaisia ja muista maista olevia osallistujia. Suomessa tutkimusorganisaatioiden panos työhön tapahtuu alihankintana.

Hakemukset tulee lähettää pe 15.2.2019. Tarkemmat tiedot hausta ovat täydellisessä hakuilmoituksessa. Haussa käytetään täydellisestä hakuilmoituksesta löytyvää yhteishankkeen kuvauslomaketta. Se liitetään osaksi Business Finlandin sähköistä rahoitushakemusta, joka suomalaisosapuolten tulee täyttää.

Sähköisen hakemuksen lopun yhteenvedossa Vapaaseen saatteeseen hakijan tulee merkitä ZIM-haku.