Siirry sisältöön

30/1

Haku 30.9.2021-30.1.2024

Veturiyritysten kumppanuusrahoitushaku yrityksille ja tutkimusorganisaatioille

Kumppanuusrahoitushaku veturiyritysten ekosysteemien tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeisiin.

Haku on päättynyt!

Business Finland järjestää veturiyritysten haastekilpailuja, joiden tavoitteena on saada yritykset lisäämään huomattavasti tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaansa Suomessa sekä luomaan uuteen liiketoimintaan tähtääviä miljardiluokan ekosysteemejä. Business Finland tarjoaa kumppanuusrahoitusta veturiyritysten tiekarttojen mukaisiin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeisiin.

Rahoitus on tarkoitettu erityisesti yritysten välisille yhteishankkeille sekä yritysten ja tutkimusorganisaatioiden välisille yhteishankkeille (Co-Innovation-rahoitus). Rahoitusta voidaan myöntää myös yksittäisille yrityksille (tutkimus-, kehitys- ja pilotointirahoitus) tai tutkimusorganisaatioille tai tutkimusorganisaatioiden yhteisille hankkeille (Co-Research-rahoitus). Business Finlandin tavoitteena on lisätä kumppanuusrahoituksella innovaatiotoimintaa ja suomalaisyritysten kilpailuetua kansainvälisillä markkinoilla.

Katso tallenne kumppanuusrahoitushaun infosta (Huom: 3.9.2021 järjestetyn infon EU:n elvytyspaketin RRF-ohjeet eivät enää ole validit.)

Seuraava hakukierros päättyy 30.1.2024. Tämän jälkeen

  • Co-Innovation- sekä tutkimus, kehitys ja pilotointi -rahoitusta voi hakea jatkuvasti ilman määräaikoja.
  • Co-Research -rahoituksesta järjestetään vuonna 2024 kaksi hakukierrosta, jotka päättyvät 29.4.2024 (huom! aikaistettu yhdellä päivällä aiemmin ilmoitetusta) ja 30.8.2024.

Mihin aiheisiin rahoitusta voi hakea?

Rahoitusta voi hakea hankkeisiin, jotka liittyvät veturiyritysten tiekartoissa mainittuihin aiheisiin. Tiekartat ovat veturiyritysten näkemyksiä siitä, millaisia ratkaisuja, teknologioita, ja osaamisia tarvitaan määriteltyjen missioiden saavuttamiseen.

Tutustu veturiyritysten tiekarttoihin

Millaisiin hankkeisiin rahoitusta voi hakea?

Yritykset voivat hakea rahoitusta:

  • yritysten väliselle tai yritysten ja tutkimusorganisaatioiden Co-Innovation-yhteishankkeelle
  • omalle tutkimus- ja kehityshankkeelleen

Tutkimusorganisaatiot voivat hakea rahoitusta:

  • tutkimusorganisaation ja yritysten väliselle Co-Innovation-yhteishankkeelle.
  • yksittäiselle tutkimusprojektille tai useamman tutkimustahon yhteiselle tutkimushankkeelle. Tutkimusprojekteissa edellytetään kansainvälistä yhteistyötä ja vähintään kolmen yrityksen osallistumista kyseisen projektin ohjausryhmätyöskentelyyn. Näihin yrityksiin voi kuulua myös veturiyrityksiä.

Lue lisää Business Finlandin tutkimus- ja kehitysrahoituksesta:

Miten rahoitusta haetaan?

Ennen rahoitushakemuksen tekemistä hankkeen sisällöstä ja toteutuksesta tulee keskustella Business Finlandin ja veturiyritysten yhteyshenkilöiden kanssa (ks. yhteystiedot). Business Finland tekee rahoituspäätökset normaalien valintakriteereiden mukaan.

Hakuohje (pdf)

Kumppanuushaun yhteenveto (pdf) 

Lue lisää veturiyritysten ja ekosysteemien rahoituksesta

Jos tarvitset aineistosta saavutettavuusdirektiivin mukaisen version, niin otathan yhteyttä Business Finlandiin verkkosivujemme kautta.

#KestäväKasvu