Siirry sisältöön
Uutinen 08.05.2023

Suomalainen digitaalinen terveysosaaminen esillä Berliinissä

DMEA Berliinissä on DACH-maiden suurin digitaalisen terveydenhoidon ammattilaisten kokoontuminen. Tapahtumassa vierailee IT ammattilaisia, yrityksiä sekä lääkäreitä Saksan, Itävallan ja Sveitsin sairaaloista ja muista lääketieteellisistä laitoksista. Tänä vuonna mukana oli noin 700 näytteilleasettajaa.

Näyttelyn pääteema tänä vuonna oli katsaus digitaalisen terveyden monimuotoisuuteen. Kolmipäiväinen DMEA-tapahtuma (25.-27.4.2023), johon osallistui noin 16 000 vierailijaa, tarjosi erinomaisen alustan yhteyksien rakentamiselle ja tuotteliaalle kommunikaatiolle saksankielisten markkinoiden kanssa.

Miten terveydenhoidon teknologiaa edistetään tulevaisuudessa? Suomen messuosasto esitteli Suomen johtavien yritysten tarjontaa terveysdatan käsittelyssä digityökaluilla ja digitaalisten terveyspalveluiden kehittämisessä. Näihin yrityksiin kuuluivat DreamBroker, Esior, Futurice, Nuanic, Sparke Ergonomics, Veil.ai ja Vihta.

Osallistuvat yritykset hyötyivät Suomen näkyvyydestä messupäivinä, delegaatioiden vierailuista messuosastolla sekä jo toisen kerran järjestettävästä Pohjoismaiden yhteisestä verkostoitumistapahtumasta, joka keräsi yli 130 osallistujaa Pohjoismaiden suurlähetystöön.

– Saksan markkinat ovat kokemassa nopean siirtymän digitaalisissa terveyspalveluissa. Nyt on oikea aika näyttää maailmalle Suomen johtavat teknologiat ja etsiä yhteistyökumppaneita. Tässä suhteessa tämä tapahtuma on osoittautunut oikeaksi alustaksi. Saksan hallitus on julkaissut terveydenhuollon ja hoitotyön digitalisaatiostrategian maaliskuussa 2023 tehostaakseen tätä kehitystä, sanoo Sanna Sipilä-Axnix, Senior Advisor, terveys ja hyvinvointi, DACH-maat.

Lisätietoja

Sanna Sipilä-Axnix, Senior Advisor
sanna.sipila-axnix (at) businessfinland.fi