Siirry sisältöön
Uutinen 09.05.2023

Suomalainen terveysteknologia herättää kiinnostusta Norjassa

Norjalainen sairaaladelegaatio vieraili maaliskuussa Siltasairaalassa sekä Uudessa lastensairaalassa.

Business Finland kutsui norjalaisen sairaaladelegaation tapaamaan suomalaisia terveysteknologiayrityksiä 23.–24. maaliskuuta. Delegaatio kävi vierailunsa aikana tutustumassa myös kahteen uuteen helsinkiläissairaalaan.

Suomi on eturintamassa sairaaloiden suunnittelussa ja rakentamisessa – monet suomalaissairaalat ovat ottaneet rohkeasti käyttöön uusinta teknologiaa, ja dataohjautuva johtaminen on yksi niiden vahvuuksista. Suomalaiset terveysteknologiaratkaisut ovat herättäneet kiinnostusta Norjassa, jossa on parhaillaan kahdeksan uutta sairaalaa rakenteilla ja viisi suunnitteluvaiheessa.

Terveysteknologia-alalla uusia liiketoimintamahdollisuuksia

Norjan sairaalarakennusvirastosta, sairaaloiden rakennus- ja suunnitteluosastojen asiantuntijoista, tieto- ja viestintätekniikkajohtajista ja alueellisista terveysviranomaisista muodostuva delegaatio matkusti Helsinkiin maaliskuussa 2023. Kaksipäiväisen vierailunsa aikana he tapasivat 26 suomalaista terveysteknologiayritystä, tutustuivat Suomen uusiin hyvinvointipalveluihin ja Oulun uuden yliopistollisen sairaalan rakennushankkeeseen. Lisäksi he vierailivat paikan päällä Siltasairaalassa ja Uudessa lastensairaalassa.

Norjalaiset olivat erittäin tyytyväisiä vierailunsa sisältöön ja laajaan ohjelmaan, ja onnistunut vierailu sai heidät esittämään vastavuoroisen kutsun suomalaisyrityksille. Tapaaminen avasi lupaavia liiketoimintatoimintamahdollisuuksia ja yhteyksiä suomalaisten terveysteknologiayritysten ja norjalaisdelegaation välille. Monet tapahtumaan osallistuneista yrityksistä olivat jälkikäteen meihin yhteydessä kiittääkseen verkostoitumismahdollisuuksista!

Ajatus tutustumisvierailusta syntyi Trondheimissa

Business Finlandin sekä Norjan sairaalarakennusviraston väliset yhteydet ovat olleet hyvät ja vakaat jo usean vuoden ajan. Norjan sairaalarakennusvirasto on alueellisten terveysviranomaisten omistama ja vastaa kansallisella tasolla rakennushankkeiden suunnittelusta ja toteutuksesta. Ajatus Suomeen suuntautuvasta tutustumismatkasta sai alkunsa, kun Business Finland vieraili Trondheimissa syksyllä 2022 yhdessä Integrated Hospital Design Alliancen (IHDA) suomalaisen sairaalasuunnittelun asiantuntijaryhmän kanssa.

Liiketoimintamahdollisuuksia kestävälle terveysteknologialle Norjassa ja Euroopassa

Terveysteknologia-alalla toimii yli 400 suomalaista yritystä – Business Finland pyrkii tukemaan yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita laajentumaan Norjan ja Euroopan markkinoille. Business Finlandin Kestävän kasvun ohjelma auttaa myös terveysalan yrityksiä saavuttamaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Norjassa konkreettiset liiketoimintamahdollisuudet suuntautuvat sairaaloiden suunnitteluun, sensori- ja IoT-teknologiaan ja erilaisiin etäratkaisuihin sekä sairaaloissa että niiden ulkopuolella. Näistä jälkimmäiset ovat erityisen tärkeitä muun muassa kroonisia sairauksia sairastaville potilaille. Terveysteknologia-ala tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia myös Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Ranskassa ja Saksassa.

Tutustu terveysteknologia-alan liiketoimintamahdollisuuksiin Norjassa

Lisätietoja

Jouni Hyrkäs
jouni.hyrkas (at) businessfinland.fi
+47 473 43 102

Kirsi Armanto
kirsi.armanto (at) businessfinland.fi
+358 50 396 2846