Siirry sisältöön
Uutinen 17.01.2023

Suomalaiset herkut esillä Saksan suurimmilla ruokamessuilla

Tänä vuonna Food from Finland -ohjelma osallistuu Grüne Woche -messuille yhdessä 12 yrityksen kanssa. Osallistujien joukossa ovat mm. Kuivalihakundi, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Kyrö Distillery, Kalaneuvos, Kouvolan Lakritsi, Lammin Sahti ja Poikain Parhaat.

Food from Finland -ohjelman toimintakaudella Suomen elintarvikevienti Saksaan on kaksinkertaistunut 60 miljoonasta eurosta yli 130 miljoonaan euroon. Tällä viikolla suomalaisten tuotteiden asemaa Saksassa vahvistetaan jälleen Internationale Grüne Woche -messuilla Berliinissä 20.–29.1.2023.

Business Finlandin toteuttaman Food from Finland -ohjelman toiminta Saksassa on tuonut näkyviä tuloksia. Saksalaisiin jakelukanaviin on saatu suomalaisia tuotteita koko ajan yhä enenevässä määrin. Ohjelman toimintakaudella vuodesta 2014 alkaen Suomen elintarvikevienti Saksaan on kaksinkertaistunut 60 miljoonasta eurosta yli 120 miljoonaan euroon.

– Olemme tehneet jo pitkään yhteistyötä mm. EDEKA- ja Globus -vähittäiskauppaketjujen kanssa. Näille ketjuille on johdonmukaisesti esitelty uusia suomalaisia tuotteita ja tehty kampanjayhteistyötä "FINNLAND – AUS DER WILDNIS" (villistä luonnosta) -ilmeen alla. Suomalaiset tuotteet ovat viime aikoina edenneet myös muihin merkittäviin jakelukanaviin Saksassa, kuten REWE ja Amazon. Korkealla laadulla pärjää myös Saksan kilpailluilla markkinoilla, kertoo Food from Finland -ohjelman Saksan ja Keski-Euroopan elintarvikemarkkinoiden asiantuntija Lili Lehtovuori.

Esimerkkejä suomalaisista kuluttajatuotemerkeistä, jotka ovat menestyneet Saksassa hyvin, ovat mm. Atria (naudan ja broilerin lihajalosteet), Jymy (luomujäätelöt), Hätälä (kalajalosteet), Kyrö (gin ja muut alkoholituotteet) ja Lignell & Piispanen (vodkat ja muut alkoholituotteet), kaikki suomalaisia premium-tuotteita.

Internationale Grüne Woche (IGW) -messut ovat yksi maailman johtavista kansainvälisistä ruokamessuista, jonka historia ulottuu jo yli 95 vuoden ajalle. Tänä vuonna Food from Finland –ohjelma osallistuu messuille yhdessä 12 yrityksen kanssa, osallistujien joukossa ovat mm. Kuivalihakundi, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Kyrö Distillery, Kalaneuvos, Kouvolan Lakritsi, Lammin Sahti ja Poikain Parhaat.

Suomen osastolla esittäytyy myös Pohjois-Karjalan maakunta teemalla Saimaa  European Region of Gastronomy 2024. Osastolla esitellään alueen uusia tuoteinnovaatioita sekä matkailun mahdollisuuksia.

Food from Finland -ohjelma toteuttaa Internationale Grüne Woche -messuilla täysin hiilineutraalin messuosaston yhdessä partnerinsa Messeforum Oy:n kanssa. Hiilineutraali messuosasto on suomalaisen messurakentajan Messeforum Oy:n kehitystyön tulos. Messeforum Oy toteuttaa kaikki Food from Finlandin ja muiden asiakkaidensa messuosastot aina hiilineutraaleina.

Food from Finland -ohjelma järjestää messujen yhteydessä myös verkostoitumistilaisuuden saksalaisille ostajille, partnereille ja median edustajille yhdessä Suomen Berliinin suurlähetystön kanssa. Verkostoitumistilaisuuden aikana saksalaisilla kumppaneilla on mahdollisuus tutustua suomalaisiin tuotteisiin ja suomalaisilla yrityksillä on mahdollisuus kahdenkeskisiin keskusteluihin kumppaneiden kanssa jo ennen messujen virallista aloitusta.

Katso video: Greetings from Germany – Owner Jens Bockelmann, EDEKA Putlitz and Wittenberge

Food from Finland -ohjelma

 

Saksan vientiluku 130 miljoonaa on tarkennettu 19.1.2023 pohjautuen viimeisimpään tammi-lokakuun 2022 arvioon.