Siirry sisältöön
Uutinen 24.01.2024

Business Finland tarjoaa räätälöityä sparrausta voimakasta kansainvälistä kasvua hakeville startupeille

Business Finland on vuoden 2023 lopussa perustanut startup-tiimin joka tukee alkuvaiheessa olevia innovatiivisia kansainvälistä kasvua etsiviä yrityksiä. Nopeampaa kasvua hakevien yritysten lisäksi tiimissä on myös vahvaa osaamista liittyen deep tech yrityksiin.

Startup tiimimme

  • auttaa yrityksiä tunnistamaan uusia asiakkaita ja avaamaan markkinoita.
  • verkostoitumaan niin omalla toimialallaan kuin ekosysteemin tasolla.
  • sparraa ja tukee yrityksiä kansainvälisten verkostojen kehittämisessä sekä uusien jakelukanavien avaamisessa.
  • auttaa startuppeja juuri heille sopivien Business Finlandin ja muiden julkisten tahojen järjestämien rahoituspalveluiden valinnoissa.
  • esittelee lupaavimpia yrityksiä kansainvälisille sijoittajille.

Business Finland tarjoaa jatkossa startup-palveluitaan entistä vahvemmin sellaisille yrityksille, joiden innovatiivinen ratkaisu tai liiketoimintamalli tuo kilpailuetua kansainvälisillä markkinoilla. Tuotteen tai palvelun on vastattava merkittävään maailmanlaajuiseen tarpeeseen tai haasteeseen, ja yrityksellä on oltava suunnitteilla tai käynnissä merkittäviä tutkimus- ja kehitysprojekteja

Teknologisen ratkaisun lisäksi Business Finland painottaa jatkossa myös yrityksen monipuolista osaamista ja tiimin valmiuksia pärjätä kansainvälisesti. Yrityksen perustajilta ja hallitukselta edellytetään sitoutumista kansainväliseen kasvuun, ja yrityksellä on oltava riittävät resurssit sekä halu ja kyky kerätä yksityistä rahoitusta. Palveluita saadakseen yrityksellä on oltava suomalainen yritystunnus.

Muutoksia rahoituspalveluihin

Business Finland uutisoi aiemmin muutoksista, jotka koskevat myös startupeille suunnattuja rahoituspalveluita, joista ohessa pääkohdat.

Tempo

Tempo-rahoitus on tarkoitettu alle 5-vuotiaille startup-yrityksille, joilla on uusi tuote- tai palveluidea.

Busines Finland korostaa Tempo-rahoituksessa aiempaa enemmän yrityksen suunnitteilla olevaa tutkimus- ja kehitystyötä, ja lisäksi yrityksellä on oltava intohimoa sekä riittävät taloudelliset ja henkilöstöresurssit menestyäkseen kansainvälisillä markkinoilla. Uudistuksen ansiosta palvelut kohdistuvat entistä paremmin innovatiivisille startupeille, joilla on mahdollisuudet menestyä kansainvälisesti.

Nuoret Innovatiiviset Yritykset (NIY)

NIY-rahoitus on tarkoitettu alle 5-vuotiaille startup-yrityksille, joilla on suuri liiketoimintapotentiaali ja jotka ovat valmiina skaalaamaan liiketoimintaansa voimakkaasti

Nuoret Innovatiiviset Yritykset -rahoituksen aikaisempi lainaosuus muuttuu kokonaan avustukseksi. Samalla NIY:n kokonaisrahoituksen maksimimäärä muuttuu miljoonaan euroon.

Painotus yrityksen kansainvälisessä potentiaalissa

Business Finland haluaa auttaa entistä paremmin sellaisia innovatiivisia yrityksiä, joilla on potentiaalia ja tahtoa kasvaa kansainvälisesti, kertoo Business Finlandin Senior Advisor Jaana Rantanen.

Startup-tiimin tavoitteena on auttaa alkuvaiheessa olevia yrityksiä löytämään heille parhaiten sopivat rahoitusvaihtoehdot ja mahdolliset muut palvelut. Uudessa tiimissä työskentelee 12 startuppeihin erikoistunutta asiantuntijaa”, Rantanen kertoo.

 – Suosittelemme että startupit ovat asiantuntijoihimme yhteydessä varhaisessa vaiheessa ja viimeistään ennen rahoitushakemuksen laatimista, kertoo Senior Advisor Marko Kotonen Business Finlandilta.

 – Keskustelujen tavoitteena on auttaa innovatiivisia yrityksiä kirkastamaan heidän liiketoimintansa perusajatuksia ja ohjata heitä sopiviin palveluihin , Näin toimien yrityksillä on paremmat mahdollisuudet saada oikean tyyppistä rahoitusta. Lisäksi näissä keskusteluissa huomataan myös usein muita joko liiketoiminnan kehittämiseen tai Business Finlandin muihin palveluihin liittyviä mahdollisuuksia, Kotonen painottaa.

Startupit voivat olla uuden tiimin asiantuntijoihin suoraan yhteydessä Business Finlandin nettisivuilta löytyvien yhteystietojen avulla.

 

Lisätietoja

Marko Kotonen
marko.kotonen(at)businessfinland.fi
Puh 050 500 4094

Jaana Rantanen
jaana.rantanen(at)businessfinland.fi
Puh 050 396 2923