Asiointipalvelu

Hae rahoitusta ja raportoi projektisi edistymisestä
Suomalaisille asiakkaille » Asiointipalvelu

Näin haet Business Finlandin rahoitusta 

1) Ennen rahoituksen hakemista

Ennen kuin aloitat hakemuksen tekemisen, suosittelemme keskustelemaan Business Finlandin asiantuntijan kanssa. Testaa valmiuksiasi tulla Business Finlandin asiakkaaksi ja täytä yhteydenottolomake Tule asiakkaaksi -sivulla.

2) Hae rahoitusta asiointipalvelussa

Ennen hakemuksen lähettämistä

Hakemustiedot ovat julkisia

Käsittelemme kaikki projektiin liittyvät tiedot ehdottoman luottamuksellisesti, mutta rahoitushakemuksen jättämisen jälkeen hakijan nimi, haetun rahoituksen määrä ja hakemuksen diaarinumero ovat julkista tietoa. Myös kielteisen rahoituspäätöksen saaneen hakijan nimi ja haettu rahoitus ovat julkista tietoa. Tutustu asiointipalvelun käyttöehtoihin ja rekisteriselosteeseen.

3) Hyväksy rahoituspäätös asiointipalvelussa

Saat tiedon asiointipalveluun saapuneesta uudesta asiakirjasta sähköpostilla. Ilmoitus lähetetään projektin vastuulliselle johtajalle, projektin yhteyshenkilölle, kustannustilitysten yhteyshenkilölle ja organisaation viralliseen sähköpostiin.

Business Finlandin rahoitus voi alkaa vasta, kun olet hyväksynyt päätöksen ja siihen liittyvät rahoitusehdot asiointipalvelussa. Näet tiedon hyväksymistä odottavasta päätöksestä asiointipalvelun etusivulla kohdassa "Toimenpiteitä odottavat asiat". Jos päätökseen liittyy erityisehtoja, päätös tulee asiointipalveluun hyväksyttäväksi, kun erityisehdot ovat toteutuneet.

Yritykset

Päätöksen voi hyväksyä asiointipalvelussa ainoastaan henkilö, jolla on yksin organisaation edustusoikeus. Tieto tarkistetaan asiointipalveluun kirjautumisen yhteydessä. Jos nimenkirjoituslauseke ei mahdollista yksinedustamista, niin rahoituspäätös hyväksytään lomakkeella. Lähetä lomake suojatulla sähköpostilla Business Finlandin kirjaamoon. Jos yrityksenne kaupparekisteritiedoissa on puutteita, voitte korjata ne olemalla yhteydessä Patentti- ja rekisterihallitukseen.

Tutkimusorganisaatiot, kaupungit, kunnat

Tutkimuslaitokset, yliopistot ja ammattikorkeakoulut, kunnat ja kaupungit ilmoittavat Business Finlandin kirjaamoon (kirjaamo(at)businessfinland.fi) tiedot henkilöistä, joilla on organisaation nimenkirjoitusoikeus tai työjärjestyksen mukainen tai muu oikeus hyväksyä päätös rahoituksensaajan puolesta. Ilmoitattehan kirjaamoon myös tiedot mahdollisista oikeuksien poistoista.

Lue lisää rahoituspäätöksen hyväksymisestä       

4) Ilmoita Business Finlandille, jos projektiin tulee muutoksia

Hyvinkin suunniteltuun projektiin saattaa tulla muutoksia: vastuuhenkilö vaihtuu, projekti tarvitsee lisää aikaa, omalla joukolla suunniteltu työ täytyykin hankkia ulkopuoliselta toimittajalta tai kustannuksia on syntynyt enemmän kuin niitä on budjetoitu. Tarvitset etukäteen Business Finlandin suostumuksen useimpiin projektimuutoksiin.

Asiointipalvelussa voit hakea muutosta esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • projektin aikataulu ja merkittävät muutokset projektisuunnitelmassa
  • vastuullisen johtajan vaihtuminen
  • kustannusarvion muutos
  • rahoitussuunnitelman muutos
  • projektiehdon muutos.

Lue lisää Projektimuutokset-sivulta.

5) Raportoi projektin etenemisestä ja kustannuksista

Business Finland maksaa projektin rahoituksen raporttien ja kustannustilitysten perusteella. Rahoituksen saajan on pidettävä kirjaa projektin kustannuksista rahoitusehtojen mukaisesti. Rahoitusehdoista löydät ohjeet siihen, mitä kustannuksia projektillesi voidaan hyväksyä ja miten projektin etenemisestä raportoidaan. Lue rahoituspäätös ja ehdot huolellisesti ja käy ne läpi tilityksistä vastaavan tilitoimiston tai kirjanpitäjän kanssa. Jos projektiisi sovellettavat rahoitusehdot edellyttävät loppuraportoinnin yhteydessä annettavaa tilintarkastajan tarkastusraporttia, toimita tieto projektista myös tilintarkastajalle heti projektin alettua. Löydät päätöksen ja projektiisi liittyvät ehdot asiointipalvelusta.

Asiointipalvelussa raporttia ja tilitystä voi tehdä useampi henkilö, mutta ei samanaikaisesti. Yrityksen projektia koskevan raportin ja tilityksen voi lähettää vain projektin vastuullinen johtaja.

Lue lisää raportoinnista.

Huoltokatko

Asiointipalvelussa on huoltokatko 28.1.2020 klo 21.00-21.20. Pahoittelemme häiriötä.

Päivitä tietosi

Ajantasaiset tiedot varmistavat sähköisen palvelun toimivuuden.

Päivitä tietosi

Kirjaudu asiointipalveluun

Kirjaudu Business Finlandin asiointipalveluun Suomi.fi-tunnistamisen kautta esimerkiksi henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi. Huoltokatko on joka kuukauden 4. perjantai klo 17.

Kirjaudu asiointipalveluun

Hallinnoi käyttöoikeuksia

Projektin pääkäyttäjä voi antaa ja poistaa käyttöoikeuksia projektin tietoihin. Organisaatiotason pääkäyttäjää tarvitaan vain, jos projekteja on suuria määriä. 

Hallinnoi käyttöoikeuksia

Organisaation pääkäyttäjä

Jos organisaatiolla on käynnissä useita projekteja, niin organisaatiolle voidaan nimetä pääkäyttäjä. Rahoituksen hakemiseen ei vaadita organisaation pääkäyttäjää. Pääkäyttäjän nimeäminen vaatii aina organisaation virallisen nimenkirjoittajan hyväksymisen. Täytä, allekirjoita ja skannaa alla oleva lomake ja lähetä se suojatulla sähköpostiyhteydellä.

Asiointipalvelun käyttötuki

Neuvomme asiointipalvelun käyttöön liittyvissä ongelmissa arkisin klo 8.30–15.00 puh. +358 2950 55051. Voit myös lähettää kysymyksesi alla olevalla lomakkeella. Jos sinulla on kysymyksiä esimerkiksi hakemuksen, raportoinnin tai tilityksen sisällöistä, niin ota suoraan yhteyttä projektisi yhteyshenkilöön.

Ohjeet, ehdot, lomakkeet

Ohjesivuilta löydät lisätietoja hakemuksen valmisteluun, projektin toteutukseen ja raportointiin.

 

Usein kysytyt kysymykset