Siirry sisältöön

Datataloudesta globaalia kasvuliiketoimintaa

Data Economy -ohjelman tavoitteena on kannustaa suomalaisia yrityksiä kehittämään datan hyödyntämiseen ja jakamiseen perustuvaa kansainvälistä liiketoimintaa.

Ohjelman kuvaus

Data Economy -ohjelman tavoitteena on kannustaa suomalaisia yrityksiä kehittämään datan hyödyntämiseen ja jakamiseen perustuvaa kansainvälistä liiketoimintaa. Ohjelma jatkuu vuoden 2027 loppuun saakka ja sen tavoitteena on vauhdittaa datatalouteen liittyviä haastavia kehityshankkeita jopa 135 miljoonalla eurolla.

Data Economy -ohjelma on osa Digital Native Finland -missiota, jonka tavoitteena on tehdä Suomesta globaalisti houkutteleva dataan perustuva liiketoimintaympäristö, ja tarjota kasvumahdollisuuksia suomalaisille yrityksille.

Kohderyhmät

Data Economy -ohjelma on suunnattu kaikenkokoisille suomalaisille yrityksille, mutta erityisesti pk-yrityksille, joiden kansainvälisiin liiketoimintavalmiuksiin tavoitellaan merkittävää uudistumista. Ohjelman tavoitteena on saada suomalaiset yritykset ymmärtämään datan jakamisen tuoma lisäarvo ja merkitys, käynnistää muutos yritysten sisällä, rakentaa globaaleja datatalouden ekosysteemejä Suomeen sekä vauhdittaa datatalouden ratkaisujen avulla syntyvää uutta vientiä.

Ohjelman palvelut

Data Economy -ohjelma tarjoaa seuraavia palveluja:

  • Liiketoiminta: innovaatiorahoitus suomalaisille yrityksille liiketoiminnan kehittämiseen
  • Kansainvälistymispalvelut suomalaisille yrityksille
  • Tutkimus: rahoitus suomalaisille tutkimusorganisaatioille
  • Invest in Finland -palvelut ulkomaisille yrityksille
  • Liiketoiminta: innovaatiorahoitus Suomeen rekisteröityneille ulkomaisille yrityksille

Tilaa uutiskirje

Tilaa Business Finland -ohjelmien uutiskirjeitä. Saat tietoa muun muassa ohjelman tapahtumista, työpajoista ja rahoitushauista.

Tilaa Business Finland -ohjelmien uutiskirjeitä

Ota yhteyttä

Head of Data Economy Program

Kari Klossner

+358 40 0717 298