Siirry sisältöön

Kasvava markkina kaikkien toimialojen yrityksille

Mixed Reality -ohjelma tarjosi innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluja suomalaisille yrityksille, jotka kehittävät virtuaalitodellisuus- (VR) ja lisätyn todellisuuden (AR) ratkaisuja ja hyödyntävät niitä liiketoiminnassa.

Ohjelman

kuvaus

Extended Reality solutions from Finland -tarjooma (päivitetty 2/2023)

Extended Reality -tarjooma esittelee parhaita suomalaisia virtuaali- ja lisätyn todellisuuden ratkaisuja eri toimialoille, sekä tutkimusta ja alan keskeisiä toimijoita seuraavilla toimialoilla:

  • Simulation and surveillance
  • Planning and Design
  • Training
  • Maintenance
  • Gaming and Entertainment

Tutustu Extended Reality -tarjoomaan

 

Lue: Suomella on kaikki mitä tarvitaan maailman ykköspaikkaan VR/AR-alalla

Nopeasti kasvavien VR/AR-markkinoiden koko on noin 5,5 miljardia dollaria. Virtuaali- ja lisätyn todellisuuden teknologiat muodostavat arvioiden mukaan vuonna 2020 jo 150 miljardin dollarin markkinan.

Business Finlandin Mixed Reality -ohjelma (2017-2019) tarjosi innovaatiorahoitusta, kansainvälistymispalveluja ja verkotti yrityksiä, tutkimusorganisaatioita ja muita julkisia toimijoita.

Ohjelman tavoitteet ja kohderyhmät

  • Suomeen syntyy maailman johtavia VR/AR-teknologiaa ja sisältöjä tuottavia yrityksiä.
  • Suomalaiset yritykset ovat globaaleja edelläkävijöitä VR/AR-teknologian kehittämisessä ja hyödyntämisessä. Pelien ja viihteen lisäksi mukana esimerkiksi terveydenhoito ja kaikki tärkeimmät teollisuuden alat.
  • Suomalainen VR/AR-ekosysteemi on linkittynyt kiinteästi maailman muihin vastaaviin merkittäviin ekosysteemeihin.

Mixed Reality -ohjelma oli tarkoitettu kaiken kokoisille suomalaisille yrityksille sekä tutkimusorganisaatioille. Ohjelma toteutettiin yhteistyössä alan keskeisten toimijoiden Finnish Virtual Realityn, VR Finlandin, Neogamesin ja yritysten kanssa.

Mikä on Mixed Reality?

'Virtual Reality', VR eli virtuaalitodellisuus on suljettu ja täysin immersiivinen kokemus, joka vie käyttäjän kokonaan erilliseen, virtuaaliseen maailmaan.

'Augmented Reality', AR eli lisätty todellisuus on avoin ja osittain immersiivinen kokemus, joka tuo virtuaalisia asioita käyttäjän todelliseen maailmaan.

'Mixed Reality', MR eli yhdistetty todellisuus on sekoitus todellista ja virtuaalimaailmaa, jossa fyysiset ja digitaaliset asiat ovat olemassa yhtä aikaa ja pystyvät kommunikoimaan keskenään.

Ota
yhteyttä

Senior Advisor

Jani Jokitalo

+358 50 3544 344
Senior Advisor

Kari Korhonen

+358 44 246 4673