Siirry sisältöön

Terveyden ja hyvinvoinnin digitaalisia ratkaisuja – missä ja milloin vain

Vauhtia terveyden ja hyvinvoinnin digitaaliseen murrokseen! Ohjelma tarjoaa innovaatiorahoitusta, verkostoja sekä kansainvälistymis- ja vientipalveluja terveys- ja hyvinvointikentän digitaaliseen murrokseen.

Haluatko pysyä ajan tasalla Business Finlandin terveys- ja hyvinvointialan uutisista, tapahtumista, markkinoiden mahdollisuuksista ja rahoituksesta? Tilaa uutiskirjeemme! 

Ohjelman
kuvaus

Smart Life Finland -ohjelman tavoitteena on edistää yksilöllisiä, reaaliaikaisia ja älykkäitä terveyden ja hyvinvoinnin palveluja, jotka ovat käytettävissä missä ja milloin vain.

Business Finland on valmistautunut rahoittamaan ohjelmaa 80–100 miljoonalla eurolla. Lisäksi kasvumoottorirahoituksella on tarkoitus saada liikkeelle neljä terveysteknologiaan liittyvää kasvumoottoria ohjelman aikana.

Ohjelman taustalla on terveyden- ja hyvinvoinnin alueella tapahtuvat muutokset. Yksilön oma vastuu ja kiinnostus omaan terveyteen ja hyvinvointiin on kasvanut. Tarvitaan yksilöllisiä ja älykkäitä terveyden ja hyvinvoinnin palveluita. Myös väestörakenteen muutos aiheuttaa lisääntyneen hoivan tarpeen globaalisti, kun työssäkäyvien osuus vähenee. Kustannuksia leikkaavia ratkaisuja on välttämätöntä kehittää.

Ohjelma vauhdittaa terveysteknologian ja palvelujen kehittymistä digitaalisuuden, eksponentiaalisten teknologioiden (kuten XR, AI, 5G), alustatalouden sekä testbed-ympäristöjen avulla. 

Ohjelma keskittyy kahteen alueeseen:

Terveyttä ja hyvinvointia edistävä elinympäristö

  • Terveys- ja hyvinvointiteknologian ratkaisut ja palvelut, jotka liittyvät esimerkiksi älykkääseen kotiin ja elinympäristöihin, ravitsemukseen, tehokkaaseen datan hyödyntämiseen, robotiikkaan, tekoälyyn tai virtuaalitodellisuuteen

Terveydenhoidon uudistaminen

  • Terveys- ja hyvinvointiteknologian ratkaisut ja palvelut, jotka tekevät mahdolliseksi erityyppisten palveluiden tarjoamisen koko hoitopolulla. Esimerkiksi virtuaalisairaalat, testbed-ympäristöt, innovatiiviset julkiset hankinnat, etä- ja kotidiagnostiikka sekä hoidon etä- ja kotiratkaisut

Usein suurimmat edistysaskeleet tehdään yhdessä. Toimialojen ja valtioiden rajat ylittävä verkostoituminen sekä yhteistyö tutkimusorganisaatioiden kanssa voi avata aivan uusia kasvunäkymiä yrityksille. Yritysten yhteisten tarjoamien rakentaminen voi vauhdittaa vientiä. Kaikkeen tähän ohjelma tarjoaa parhaan kattauksen Business Finlandin palveluista. Tehdään Suomesta maailman ykköspaikka kehittää ja testata terveys- ja hyvinvointiteknologiaa!

Ohjelman kohderyhmät

Autamme uudistumisessa ja kasvussa kaikenkokoisia yrityksiä ja tutkimusorganisaatioita sekä julkisia terveyden ja hyvinvoinnin toimijoita.

Ohjelman kohdemaat

  • Pohjoismaat, Saksa ja Iso-Britannia
  • Singapore, Gulfin alue, Japani ja Australia
  • USA

Tule mukaan

Tilaa terveys- ja hyvinvointialan uutiskirje, niin saat heti tiedon tulevista tapahtumistamme ja muusta palvelutarjonnastamme.

Yritykset ja tutkimusorganisaatiot voivat hakea Business Finlandin rahoitusta jatkuvasti.
Tutustu erilaisiin rahoituspalveluihin tästä. Sivustolta löytyy myös voimassaolevat EU-haut.

Yritykset voivat hakea rahoitusta joko omaan yksittäiseen kehityshankkeeseen tai yhteiseen kehityshankkeeseen muiden yritysten kanssa. Ohjelmassa rahoitetaan myös julkista tutkimusta yliopistojen, tutkimuslaitosten ja yritysten Co-Innovation -yhteishankkeissa.

Tutustu materaaliin koskien Future Watch -webinaarisarjaamme Health and Wellbeing in a Digital Age

Otathan yhteyttä

  • rahoitusasioissa jo ennen rahoituksen hakemista: Mika Sievi-Korte
  • kansainvälistymisasioissa: Meria Heikelä

Ota
yhteyttä

Kansainvälistyminen

Meria Heikelä

+44 778 715 3014
Ohjelmapäällikkö

Kari Klossner

+358 400 717 298