Sustainable Manufacturing

Finland

Photo: RollsRoyce
Suomalaisille asiakkaille » Palvelut » Ohjelmat » Sustainable Manufacturing Finland

Tavoitteena valmistavan teollisuuden kilpailukyvyn parantaminen

Valmistavan teollisuuden osuus Suomen viennistä on noin puolet. Sustainable Manufacturing Finland -ohjelmalla tavoitellaan valmistavan teollisuuden  alan yritysten uudistumista ja tuotannon vahvistumista. Ohjelma auttaa yrityksiä voittamaan kasvun esteitä ja kohtaamaan alan haasteet.

 Sivuja päivitetään parhaillaan.

Ohjelman
kuvaus

Valmistava teollisuus on taloutemme vahva tukijalka. Teknologiateollisuuden mukaan sen jäsenyritykset työllistävät suoraan 300 000 henkeä ja välillisesti 700 000, mikä on 30 % Suomen työvoimasta. Alan yritykset vastaavat 51 % Suomen viennistä. Business Finland pyrkii vaikuttamaan siihen, että ilmapiiri ja edellytykset tuotannollisen toiminnan kasvattamiseksi Suomessa paranevat.

Ohjelman kohderyhmät

Ohjelma haluaa kehittää valmistavan teollisuuden toimintaa edelleen. Ohjelma on kohdistettu kaiken kokoisille valmistavan teollisuuden yrityksille.

Teknologiat välineinä

Myynnin, tuotekehityksen, valmistuksen ja toimitusten saumaton yhteistoiminta edellyttää, että koko ketjussa käytetään yhteensopivia digitaalisia menetelmiä. Myynnin ja tuotekehityksen välillä liikkuvan tiedon on oltava ajantasaista., valmistuksessa hyödynnetään robotiikkaa ja toimituksen yhteydessä tarvittavat dokumentit vastaavat toimitettavaa tuotetta. Dokumentit myös päivittyvät huoltojen yhteydessä.

Tuotannosta kilpailutekijä

Tuotteet ovat kopioitavissa, mutta Suomessa valmistettavat erikoistuotteet valmistuvat verkostoissa. Niiden toimintatapaa on vaikeaa kopioida. Bio-, cleantech- ja muiden alojen tuotteet muuttuvat vientituotteiksi vasta sitten, kun ne ovat olemassa, valmistettu.

Valmistavan teollisuuden case-esimerkkejä

Yhteishanke vahvistaa Suomen terästeollisuuden osaamista ja vähentää päästöjä

SYKEellä kilpailukykyä

Karvahattu päähän ja metsään – Miksi johdon kannattaa kuunnella henkilöstöä ja asiakasta? 

Digitalisaatiossa kannattaa olla kuskin paikalla 

Lean auttoi metalliyritys Jorosta uudistumaan

Lean-toimintatavat rohkaisivat ruiskuvaluyritys Plastepia päivittämään tuotantonsa

Ota yhteyttä

Ohjelman päällikkö
Toni Mattila

Puh. 040 500 9909
toni.mattila (at) businessfinland.fi

 
 
What do you want to do ?
New mail
Viestintä
Sanna Nuutila

sanna.nuutila (at) businessfinland.fi
+358 50 5577 717