Siirry sisältöön

Talent Boost Finland

Autamme yrityksiä löytämään kansainvälisiä osaajia ja kehittämään monikansallisten tiimien toimintaa.

Mikä on Talent Boost

Talent Boost on Suomessa toimiville yrityksille suunnattu palvelukokonaisuus. Autamme yrityksiä löytämään kansainväliset osaajat ja tarjoamme palveluja yrityksen kansainvälisen kulttuurin ja monimuotoistumisen kehittämiseen.

Yritysten tarvitsemat työntekijät voivat löytyä Suomesta, esimerkiksi täältä valmistuneet kansainväliset opiskelijat, tai asiantuntijoita voidaan rekrytoida myös ulkomailta.

Suomalaisista korkeakouluista valmistuu vuosittain yli 3000 ulkomaista opiskelijaa. Heillä on Suomessa toimiville yrityksille arvokasta kansainvälistä näkemystä, kokemusta ja verkostoja.

Järjestämme verkostoitumistapahtumia, rekrytointikampanjoita ja rahoitusta kansainvälisten osaajien rekrytointiin. Rekrytointikampanjoita ja tapahtumia toteutetaan myös yhteistyössä kaupunkien ja EURES-verkoston kanssa.

Kansainvälinen tiimi luo edellytykset menestykselle

Kansainvälinen kasvu vaatii kansainvälistä osaamista. Tutkimusten mukaan kansainvälisillä markkinoilla menestyvät sellaiset yritykset, joilla on monimuotoinen henkilöstö. Tällaiset yritykset ymmärtävät muun muassa erilaisten asiakkaiden tarpeita, neuvottelukulttuuria ja kauppatapoja. Tuotteiden ja palveluiden kehityksessä monipuoliset näkemykset johtavat usein innovatiivisiin ratkaisuihin.

Yritykset, jotka hyödyntävät osaajahaussa laajaa kansainvälistä osaajapoolia, löytävät varmemmin juuri tarvitsemaansa erityisosaamista. Myös monet suomalaiset ammattilaiset haluavat työskennellä yrityksissä, joissa on kansainvälinen tiimi.

Yrityksillä, joilla on jo kotimaassa kansainvälisiä tiimejä, menestyvät myös ulkomailla olevien toimintojen johtamisessa.

Globaalin tiimin edut yritykselle

  • Kyvykkyys kansainvälisessä liiketoiminnassa
  • Uskottavuus kansainvälisten asiakkaiden silmissä
  • Monimuotoisuus vahvistaa luovuuden ja innovaation syntymistä
  • Kansainvälinen työyhteisö houkuttelee myös suomalaisia osaajia
  • Globaali joustava osaajapooli
  • Vahvistaa työyhteisön oppimista, uudistumista ja rohkeutta
Globaalin 
tiimin edut
yritykselle

 

Työnantajan pikakaista-ohjeet

Jos työntekijäsi on tulossa Suomeen erityisasiantuntijan oleskeluluvalla, asiantuntijana ICT-oleskeluluvalla tai EU:n sinisellä kortilla, hän voi hakea pikakaistalla.
Pikakaistalla työntekijä voi saada oleskeluluvan 14 päivässä ja saapua Suomeen heti, kun oleskelulupa on myönnetty.

Lue lisää

Ukrainan ja Venäjän tilannetietoa yrityksille

Lue lisää vaikutuksista Suomessa työskentelyyn ja kansainväliseen rekrytointiin. 

Ukraina-tietoa

Hae rahoitusta ja palkkaa osaaja

Matkalla maailmalle? Kansainvälisen osaajan palkkaaminen tuo mukanaan tuoretta osaamista ja arvokasta tietoa uusista kohdemarkkinoista. Hae osaajan palkkaamiseen Talent Explorer -rahoitusta.

Lue lisää rahoituksesta

Mitä Talent Boost tarjoaa yrityksellesi?

Talent Boost -verkosto auttaa yrityksiä löytämään ja rekrytoimaan tarvitsemansa kansainväliset osaajat. Hyödynnä eri toimijoiden palveluita verkostoitumisesta palkkaukseen ja auta yrityksesi kasvuun kansainvälisten osaajien avulla.

Business Finlandin palvelut

1) Tutustu ja hae TalentExplorer -rahoitusta kansainvälisen osaajan rekrytointiin. Myös tutkimus- ja kehitysrahoitusta voidaan hyödyntää kansainvälisen osaajan palkkaamiseen, jos rahoitettavalla projektilla ja siihen palkattavalla osaajalla on tarkoitus nopeuttaa tuotekehitystä, uudistaa tai kehittää kokonaan uusia tuotteita, palveluita, tuotantomenetelmiä tai liiketoimintamalleja.

2) Hyödynnä Jobs in Finland -verkkosivuja rekrytoinnissa ilmoittamalla avoimista englanninkielisistä työpaikoista.

3) Osallistu rekrytointikampanjoihin ja -tapahtumiin. Lue lisää Work In Finlandin verkkosivuilta ja seuraa #Finlandworks LinkedIn -sivua.

Talent Boost
-verkoston
palvelut

Hae henkilökohtaista neuvontaa kansainväliseen rekrytointiin Work in Finland -kansainvälisen rekrytoinnin työnantajaneuvonnasta, p. 0295 016 770 (ma–pe klo 9–12), tyonantajaneuvonta (at) workinfinland.fi. Voit ottaa työnantajaneuvontaan yhteyttä kansainvälisten osaajien rekrytointiin, palkkaus- ja lupaprosesseihin ja asettautumiseen liittyvissä kysymyksissä. Palvelukielet ovat suomi ja englanti.

Hyödynnä kotipaikkakuntasi palveluita kansainvälisten osaajien rekrytoinnissa. Tutustu esimerkiksi International House HelsinkiinHelsinki Business Hubiin tai EspoonOulunTurunTampereenVantaan, Vaasan sekä Pohjanmaan & Keski-Pohjanmaan (Talent Coastline) ohjelmiin.

Tutustu kansainvälisen rekrytoinnin oppaaseen, jossa käydään läpi prosessin eri vaiheita rekrytoinnin suunnittelusta työntekijän työn aloittamiseen.

Kerro TE-live-lähetyksissä työpaikoistasi laajemmin ja tavoita työnhakijat monikanavaisesti riippumatta maantieteellisestä sijainnista. Tutustu palveluun. 

Löydä Suomen yliopistoissa opiskelevat ja valmistuvat kansainväliset osaajat yritykseesi Aarresaari-palvelun kautta. Voit myös suoraan olla yhteydessä alueesi korkeakouluihin löytääksesi paikallisen kansainvälisen osaajan.

Hae kattavasti osaajia koko EU:n alueelta TE-toimiston tarjoamalla EURES-rekrytointihaulla.

Hae yritykseesi kykyjä paikallisten harjoittelu- ja mentorointiohjelmien kautta, esim. HelsinkiUNI International Talent (Helsinki), Entrypoint Mentoring (Espoo), WomenTo mentoring (Helsinki), Vaasa International Talents (Vaasa), Hidden Gems (Tampere) ja Talent Tampere (Tampere).

Hae yritykseesi tarpeisinräätälöityä kielikoulutusta. Työpaikkasuomen / työpaikkaruotsin tavoitteena on edistää yrityksen ulkomaalaistaustaisen henkilöstön valmiuksia selviytyä arjen työtehtävistään suomen / ruotsin kielellä. Palveli soveltuu niin pienten, keskisuurten kuin suurten yritysten tarpeisiin. Myös julkinen sektori - valtio, kunnat, kuntayhtymät ja seurakunnat - voi käyttää palvelua.

Yksityisiä

palveluntarjoajia

Tutustu myös Suomessa toimiviin yksityisiin palveluntarjoajiin.

Ota yhteyttä

Senior Director, Head of Work in Finland

Laura Lindeman

+358 50 4682 760
Service Manager, Talent Boost

Minh Lam

+358 50 55 77743
Talent Boost Coordinator

Regina Ainla

+358 40 9391 654
Talent attraction manager

Katri Raevuori

+358 50 537 6191
Digital Product Owner, Talent Boost

Vilma Vainikainen

+358 50 313 2284
Business Development Manager, Talent Boost

Joonas Halla

+358 50 346 5256
Manager, International Startups and permit development

Annamari Soikkeli

Senior Advisor, Start-up attraction

Hanna Riski

Manager, International Operations

Santeri Ojala

+ 358 50 4046687
Talent Boost marketing

Riikka Hirsto