Siirry sisältöön

Talent Boost Finland -ohjelma

Nykymarkkinoilla menestytään markkinatuntemuksen ja asiantuntijuuden voimalla. Yritykset saattavat myös kohdata haasteita toimialoilla, joilla vallitsee laajempi osaajapula. Usein tämä tarkoittaa, että sopivat ammattilaiset löytyvät Suomen rajojen ulkopuolelta.

Mikä on Talent Boost

Talent Boost on Suomessa toimiville yrityksille suunnattu ohjelma, jonka tavoitteena on saattaa yritykset yhteen eri alojen huippuosaajien kanssa. Autamme yrityksiä kansainvälistymään tukemalla kansainvälisten huippuosaajien rekrytointia.

Järjestämme verkostoitumistapahtumia, rekrytointikampanjoita ja rahoitusta kansainvälisten osaajien rekrytointiin. Rekrytointikampanjoita ja tapahtumia toteutetaan myös yhteistyössä kaupunkien ja EURES-verkoston kanssa.

 

 

Kansainvälinen tiimi luo edellytykset menestykselle

Oli kyseessä sitten Suomessa jo asuva perheellinen huippuosaaja tai vastavalmistunut nouseva kyky, kansainvälinen kasvu vaatii kansainvälistä osaamista.

Suomalaisista korkeakouluista valmistuu vuosittain yli 3000 ulkomaista opiskelijaa. Heillä on Suomessa toimiville yrityksille arvokasta kansainvälistä näkemystä, kokemusta ja verkostoja.

 

Globaalit osaajatarinat: Devatus

Globaalit osaajatarinat: Sievo

Globaalit osaajatarinat: Benete

Globaalin 
tiimin edut
yritykselle

  • Kyvykkyys kansainvälisessä liiketoiminnassa
  • Uskottavuus kansainvälisten asiakkaiden silmissä
  • Monimuotoisuus vahvistaa luovuuden ja innovaation syntymistä
  • Kansainvälinen työyhteisö houkuttelee myös suomalaisia osaajia
  • Globaali joustava osaajapooli
  • Vahvistaa työyhteisön oppimista, uudistumista ja rohkeutta

  

Mitä Talent Boost tarjoaa yrityksellesi?

Talent Boost -verkosto auttaa yrityksiä löytämään ja rekrytoimaan tavitsemansa kansainväliset osaajat. Hyödynnä eri toimijoiden palveluita verkostoitumisesta palkkaukseen ja auta yrityksesi kasvuun kansainvälisten osaajien avulla.

Business Finlandin palvelut

1) Tutustu ja hae TalentExplorer -rahoitusta kansainvälisen osaajan rekrytointiin. Myös tutkimus- ja kehitysrahoitusta voidaan hyödyntää kansainvälisen osaajan palkkaamiseen, jos rahoitettavalla projektilla ja siihen palkattavalla osaajalla on tarkoitus nopeuttaa tuotekehitystä, uudistaa tai kehittää kokonaan uusia tuotteita, palveluita, tuotantomenetelmiä tai liiketoimintamalleja.

2) Hyödynnä Jobs in Finland -verkkosivuja rekrytoinnissa ilmoittamalla avoimista asiantuntijapaikoista.

3) Osallistu rekrytointikampanjoihin ja -tapahtumiin. Lue lisää Work In Finlandin verkkosivuilta ja seuraa #Finlandworks LinkedIn -sivua.

4) Testaa yrityksesi valmius kansainvälisen osaajan rekrytointiin Talent Boost -mittarilla.

Talent Boost
-verkoston
palvelut

Hyödynnä kotipaikkakuntasi palveluita kansainvälisten osaajien rekrytoinnissa. Tutustu esimerkiksi International House HelsinkiinHelsinki Business Hubiin tai EspoonOulunTurunTampereenVantaan sekä Pohjanmaan & Keski-Pohjanmaan (Talent Coastline) ohjelmiin.

Kerro TE-live-lähetyksissä työpaikoistasi laajemmin ja tavoita työnhakijat monikanavaisesti riippumatta maantieteellisestä sijainnista. Tutustu palveluun. 

Löydä Suomen yliopistoissa opiskelevat ja valmistuvat kansainväliset osaajat yritykseesi Aarresaari-palvelun kautta.Voit myös suoraan olla yhteydessä alueesi korkeakouluihin löytääksesi paikallisen kansainvälisen osaajan.

Hae henkilökohtaista palvelua kansainväliseen rekrytointiin valtakunnallisesta neuvonnasta, sähköposti tai puh. 040 922 5126. 

Hae kattavasti osaajia koko EU:n alueelta TE-toimiston tarjoamalla EURES-rekrytointihaulla.

Hae yritykseesi kykyjä paikallisten harjoittelu- ja mentorointiohjelmien kautta, esim. HSKK Entrypoint Mentoring (Helsinki), WomenTo mentoring (Helsinki), Hidden Gems (Tampere) ja Talent Tampere (Tampere).

Yksityisiä palveluntarjoajia

Tutustu myös Suomessa toimiviin yksityisiin palveluntarjoajiin tästä.

Ota yhteyttä

Head of Talent Boost Finland

Joonas Halla

+358 50 346 5256
Projektipäällikkö

Katri Raevuori

+358 50 537 6191
Talent Boost koordinaattori

Vilma Vainikainen

+358 50 313 2284
Asiantuntija (Startup-permit, kv startup-yritysten palvelut)

Annamari Soikkeli

+358 50 5577 957
Projektipäällikkö, Talent Boost Intia

Santeri Ojala

Talent Boost marketing

Riikka Hirsto