Siirry sisältöön

Talent Boost Finland

Autamme yrityksiä löytämään kansainvälisiä osaajia ja kehittämään monikansallisten tiimien toimintaa.

Mikä on Talent Boost

Talent Boost on Suomessa toimiville yrityksille suunnattu palvelukokonaisuus, jonka tavoitteena on saattaa yritykset yhteen eri alojen huippuosaajien kanssa. Autamme yrityksiä kansainvälistymään tukemalla kansainvälisten huippuosaajien rekrytointia.

Yritysten tarvitsemat työntekijät voivat löytyä Suomesta, esimerkiksi täältä valmistuneet kansainväliset opiskelijat, tai asiantuntijoita voidaan rekrytoida myös ulkomailta.

Suomalaisista korkeakouluista valmistuu vuosittain yli 3000 ulkomaista opiskelijaa. Heillä on Suomessa toimiville yrityksille arvokasta kansainvälistä näkemystä, kokemusta ja verkostoja.

Järjestämme verkostoitumistapahtumia, rekrytointikampanjoita ja rahoitusta kansainvälisten osaajien rekrytointiin. Rekrytointikampanjoita ja tapahtumia toteutetaan myös yhteistyössä kaupunkien ja EURES-verkoston kanssa.

Kansainvälinen tiimi luo edellytykset menestykselle

Kansainvälinen kasvu vaatii kansainvälistä osaamista. Tutkimusten mukaan kansainvälisillä markkinoilla menestyvät sellaiset yritykset, joilla on monimuotoinen henkilöstö. Tällaiset yritykset ymmärtävät muun muassa erilaisten asiakkaiden tarpeita, neuvottelukulttuuria ja kauppatapoja. Tuotteiden ja palveluiden kehityksessä monipuoliset näkemykset johtavat usein innovatiivisiin ratkaisuihin.

Yritykset, jotka hyödyntävät osaajahaussa laajaa kansainvälistä osaajapoolia, löytävät varmemmin juuri tarvitsemaansa erityisosaamista. Myös monet suomalaiset ammattilaiset haluavat työskennellä yrityksissä, joissa on kansainvälinen tiimi.

Yrityksillä, joilla on jo kotimaassa kansainvälisiä tiimejä, menestyvät myös ulkomailla olevien toimintojen johtamisessa.

Globaalin tiimin edut yritykselle

  • Kyvykkyys kansainvälisessä liiketoiminnassa
  • Uskottavuus kansainvälisten asiakkaiden silmissä
  • Monimuotoisuus vahvistaa luovuuden ja innovaation syntymistä
  • Kansainvälinen työyhteisö houkuttelee myös suomalaisia osaajia
  • Globaali joustava osaajapooli
  • Vahvistaa työyhteisön oppimista, uudistumista ja rohkeutta
Globaalin 
tiimin edut
yritykselle

 

Hae rahoitusta ja palkkaa osaaja

Matkalla maailmalle? Kansainvälisen osaajan palkkaaminen tuo mukanaan tuoretta osaamista ja arvokasta tietoa uusista kohdemarkkinoista. Hae osaajan palkkaamiseen Talent Explorer -rahoitusta.

Lue lisää rahoituksesta

Ilmoita avoimista työpaikoista

Jobs in Finland -sivuston kautta löydät yritykseesi kansainvälisiä huippuosaajia Suomesta ja ulkomailta. Ilmoita avoimista englanninkielisistä työpaikoista sivustolla maksutta.

Tutustu sivustoon

Mitä Talent Boost tarjoaa yrityksellesi?

Talent Boost -verkosto auttaa yrityksiä löytämään ja rekrytoimaan tarvitsemansa kansainväliset osaajat. Hyödynnä eri toimijoiden palveluita verkostoitumisesta palkkaukseen ja auta yrityksesi kasvuun kansainvälisten osaajien avulla.

Business Finlandin palvelut

1) Tutustu ja hae TalentExplorer -rahoitusta kansainvälisen osaajan rekrytointiin. Myös tutkimus- ja kehitysrahoitusta voidaan hyödyntää kansainvälisen osaajan palkkaamiseen, jos rahoitettavalla projektilla ja siihen palkattavalla osaajalla on tarkoitus nopeuttaa tuotekehitystä, uudistaa tai kehittää kokonaan uusia tuotteita, palveluita, tuotantomenetelmiä tai liiketoimintamalleja.

2) Hyödynnä Jobs in Finland -verkkosivuja rekrytoinnissa ilmoittamalla avoimista englanninkielisistä työpaikoista.

3) Löydä suomalaisessa korkeakoulussa opiskeleva tai juuri valmistunut kansainvälinen opiskelija Job Teaser-työpaikkaportaalin avulla. Pilotoimme portaalia ja tarjoamme syksyn aikana yrityksille mahdollisuuden kokeilla alustaa maksutta. Ole yhteydessä Vilma Vainikaiseen vilma.vainikainen (at) businessfinland.fi jos kiinnostuit.

4) Osallistu rekrytointikampanjoihin ja -tapahtumiin. Lue lisää Work In Finlandin verkkosivuilta ja seuraa #Finlandworks LinkedIn -sivua.

5) Testaa yrityksesi valmius kansainvälisen osaajan rekrytointiin Talent Boost -mittarilla.

Talent Boost
-verkoston
palvelut

Hyödynnä kotipaikkakuntasi palveluita kansainvälisten osaajien rekrytoinnissa. Tutustu esimerkiksi International House HelsinkiinHelsinki Business Hubiin tai EspoonOulunTurunTampereenVantaan sekä Pohjanmaan & Keski-Pohjanmaan (Talent Coastline) ohjelmiin.

Tutustu kansainvälisen rekrytoinnin oppaaseen, jossa käydään läpi prosessin eri vaiheita rekrytoinnin suunnittelusta työntekijän työn aloittamiseen.

Kerro TE-live-lähetyksissä työpaikoistasi laajemmin ja tavoita työnhakijat monikanavaisesti riippumatta maantieteellisestä sijainnista. Tutustu palveluun. 

Löydä Suomen yliopistoissa opiskelevat ja valmistuvat kansainväliset osaajat yritykseesi Aarresaari-palvelun kautta. Voit myös suoraan olla yhteydessä alueesi korkeakouluihin löytääksesi paikallisen kansainvälisen osaajan.

Hae henkilökohtaista palvelua kansainväliseen rekrytointiin valtakunnallisesta neuvonnasta, sähköposti tai puh. 040 922 5126. 

Hae kattavasti osaajia koko EU:n alueelta TE-toimiston tarjoamalla EURES-rekrytointihaulla.

Hae yritykseesi kykyjä paikallisten harjoittelu- ja mentorointiohjelmien kautta, esim. HelsinkiUNI International Talent (Helsinki), Entrypoint Mentoring (Helsinki), WomenTo mentoring (Helsinki), Hidden Gems (Tampere) ja Talent Tampere (Tampere).

Yksityisiä

palveluntarjoajia

Tutustu myös Suomessa toimiviin yksityisiin palveluntarjoajiin.

Ota yhteyttä

Head of Talent Boost

Ulla Hiekkanen-Mäkelä

+358 50 5577 706
Service Manager, Talent Boost

Minh Lam

+358 50 55 77743
Talent attraction manager

Katri Raevuori

+358 50 537 6191
Coordinator, Talent Boost

Vilma Vainikainen

+358 50 313 2284
Business Development Manager, Talent Boost

Joonas Halla

+358 50 346 5256
Asiantuntija (Startup-permit, kv startup-yritysten palvelut)

Annamari Soikkeli

Projektipäällikkö, Talent Boost Intia

Santeri Ojala

Talent Boost marketing

Riikka Hirsto