Siirry sisältöön

Rahoitusta kasvaville globaaleille peliyrityksille

Peliala on kansainvälinen kasvuala, jossa suomalaiset ovat maailman huippua. Peliyritykset voivat hakea Business Finlandista rahoitusta peliliiketoiminnan globaaliin kehittämiseen.

Pelien
rahoitus

Business Finland voi rahoittaa peliyrityksiä, koska ne ovat globaaleille markkinoille tähtääviä korkean osaamisen kasvuyrityksiä. Peliteollisuus on tuonut Suomen yhteiskunnalle satoja miljoonia euroja pelkästään verotuloina ja pääomasijoituksina.

Suomalainen peliosaaminen on alansa huippua maailmassa. Tähän on vaikuttanut pitkän ajan kuluessa syntynyt kansainvälinen osaaminen, avoin tiedonvaihto yritysten välillä, demokulttuuri ja Assembly-tapahtumat. Kansainvälisistä peli- ja teknologiayrityksistä Suomessa toimivat muun muassa AMD, Nvidia, EA, Ubisoft ja Unity.

Business Finlandin riskiä jakava rahoitus on auttanut peliyrityksiä merkittävästi liiketoiminnan kehittämisessä ja houkuttanut ulkomaisia pääomasijoituksia.

Rahoitus peliyrityksille

Business Finland voi rahoittaa peliliiketoiminnan kehittämistä normaalien rahoitusehtojen mukaisesti ja kattaa osan kehitysprojektin kustannuksista. Rahoitus on avustusta tai lainaa. Avustus (de minimis -tuki) on tarkoitettu pääasiassa alkuvaiheen yritysten (startup) esiselvityksiin ja suunnitteluun painottuviin projekteihin. Lainarahoitus on tarkoitettu suurempiin tutkimus- ja kehitysprojekteihin.

Business Finlandin rahoitus kohdistuu aina projektiin. Tavoitteena voi olla esimerkiksi:

  • uusien pelikonseptien, pelialustojen tai pelinkehitystyökalujen kehittäminen
  • uusien toiminta- ja liiketoimintamallien sekä cross media -konseptien ja -formaattien kehittäminen
  • pelillistämisen ja pelillisyyden hyödyntäminen uusien tuote- ja palvelukonseptien kehittämisessä

Peliyritys voi käyttää rahoitusta esimerkiksi:

  1. alkuvaiheen liiketoimintakonseptin toimivuuden testaamiseen, uusien markkinoiden kysynnän selvittämiseen ja palautteen hakemiseen potentiaalisilta asiakkailta (Tempo-rahoitus)
  2. uusien tuotteiden, palvelujen ja liiketoimintamallien kehittämiseen ja pilotointiin (Tutkimus, kehitys ja pilotointi -rahoitus)
  3. nopeaan liiketoiminnan skaalaamiseen kansainvälisille markkinoille, esim. tiimin vahvistaminen ja kansainvälisen kasvustrategian kehittäminen (NIY, Nuoret innovatiiviset yritykset -rahoitus)

Rahoituksen hakeminen

Peliyritykset voivat jättää rahoitushakemuksen milloin vain. Rahoitusta haetaan Business Finlandin normaalien rahoitusehtojen mukaisesti. Erityisesti aloittavan peliyrityksen kannattaa tutustua ennen hakemuksen jättämistä rahoituskelpoisen projektin edellytyksiin.

1. Ennen rahoituksen hakemista, varmista että:

  • yritys on perustettu
  • liiketoimintasuunnitelma on kunnossa
  • yrityksellä on sitoutunut tiimi, jolla on kokemusta peliliiketoiminnasta sekä vähintään yksi täysipäiväisesti liiketoiminnan kehittämiseen sitoutunut henkilö
  • yrityksen oma rahoitus on kunnossa

2. Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin pelialan rahoituksesta (pdf)

Kuva: Frozenbyte

Ennen kuin
haet rahoitusta

Siirry My Business Finland Betaan

Kehitämme palveluitamme entistä paremmin asiakkaiden tarpeisiin sopivaksi. My Business Finland -palvelussa näet helposti yrityksesi kasvuvaiheeseen parhaiten sopivat Business Finland - ja Team Finland -verkoston rahoitus- ja kansainvälistymispalvelut.

Jos haluat ottaa My Business Finland käyttöösi, siirry palveluun.