Siirry sisältöön
Case 19.09.2022

Talent Explorer -projektin kautta rekrytoitu venezuelalainen osaaja on ylittänyt kaikki odotukset

Kokeneen ohjelmistokehittäjän markkina- ja kulttuuriymmärrys tuo ratkaisevaa lisäarvoa, kun espoolaisyritys valmistelee uutta tuotetta Latinalaisen Amerikan markkinoille.
Tramigo
  • Tramigon suunnittelemia ja valmistamia GPS-seurantalaitteita, ohjelmistoja ja järjestelmiä käytetään ajoneuvokaluston hallintaan jo yli 60 maassa.

Palkkaa kansainvälinen osaaja. Lue lisää.

Tramigon suunnittelemia ja valmistamia GPS-seurantalaitteita, ohjelmistoja ja järjestelmiä käytetään ajoneuvokaluston hallintaan jo yli 60 maassa. Useilla kehittyvillä markkinoilla johtavan aseman saavuttanut yritys on hyödyntänyt Business Finlandin Talent Explorer -rahoitusta uuden, Latinalaisen Amerikan markkinoille suunnatun tuotteen kehitystyössä.

– Olemme tehneet bisnestä Latinalaisessa Amerikassa jo pitkään, mutta teknologiat ja markkinat muuttuvat. Halusimme kehitysprojektiin talentin, joka ymmärtää näitä markkinoita paremmin kuin suomalainen ohjelmistokehittäjä. Kehittyvillä markkinoilla on erilaiset olosuhteet kuin Suomessa, jossa on hyvin turvallista ja eletään vähän kuin omassa kuplassa, Tramigon talousjohtaja Patrik Jakas sanoo.

Meksikosta rekrytoitu venezuelalainen ohjelmistokehittäjä on vuoden 2022 alusta lähtien työstänyt Tramigon softaa ja osallistunut lopputuotteen suunnitteluun.

– Hän tuntee latinalaisamerikkalaisen kulttuurin ja toimintaympäristön. Meille on erittäin tärkeätä, että ohjelmistokehittäjä ymmärtää miten räätälöidä tuote sopivaksi asiakkaan ja loppukäyttäjän näkökulmasta.

Onnistunut rekrytointi vaatii perusteellista valmistelua

Uuden työntekijän rekrytointi on merkittävä investointi jokaiselle pienelle tai keskisuurelle yritykselle. Uuden osaajan testaaminen on erityisen tärkeätä, kun yritys hakee talenttia maapallon toiselta puolelta.
– Avainasia on tutustua hakijaan kunnolla. Emme käyttäneet rekrytointiin konsulttia, vaan tiimimme teki erilaisia soveltuvuustestejä, joilla vahvistettiin, että se mitä CV:ssä lukee myös osataan, Jakas kertoo.

– Työ lähti ensimmäisestä päivästä lähtien erinomaisesti liikkeelle. Hän on äärimmäisen hyvä henkilö. Koeaika on jo takana ja hän jatkaa meillä pysyvässä työsuhteessa. Hän oli joskus aikaisemmin käynyt Suomessa, joten tiesi etukäteen jotain kulttuurista ja viihtyy vallan mainiosti Suomessa.

Talent Explorer jakaa uuden vientiprojektin riskiä

Business Finlandin Talent Explorer -rahoituksella yritys voi kattaa puolet uuden kansainvälisen osaajan palkkakuluista 20 000 euroon asti. Kulut korvataan takautuvasti, joten yrityksellä tulee olla riittävä omarahoitus vientiprojektin toteuttamiseksi. Yritys voi saada rahoitusta enintään kolme kertaa eri projekteihin.

– Talent Explorer -hakuprosessi oli helppo ja sujuva. Hakemuksen jättämisestä ei kestänyt kauan siihen, että se oli hyväksytty. Olemme erittäin tyytyväisiä rekrytointiin. Haemme nyt voimakasta kasvua ulkomailta. Meillä on alle 60 työntekijää, mutta yli 20 kansalaisuutta. Jos haluaa olla kansainvälinen firma, pitää myös olla kansainvälistä porukkaa, Jakas toteaa.

Vahvaa motivaatiota ja tuoretta ajattelua

Talent Explorer -rahoitus madaltaa kynnystä palkata uusi kansainvälinen osaaja, jonka panoksella voi olla suuri merkitys yrityksen vientikampanjassa.

– Kansainväliset talentit ovat erittäin motivoituneita näyttämään taitonsa ja aktiivisesti integroitumaan yrityksen toimintaan. He tuovat uusia ideoita ja tietotaitoa yritykseen, eikä vain lisäkäsiparin, Minh Lam, Business Finlandin Service Manager sanoo.