Siirry sisältöön

27/3

Haku 21.12.2023-27.3.2024

One Health -tutkimusrahoitushaku yliopistoille ja tutkimuslaitoksille vuodelle 2024

One Health -tutkimusrahoitushaun tavoitteena on luoda uutta osaamista ja pohjaa uusien ratkaisujen kehittämiseksi terveyden ylläpitämiseen, sairauksien ennakointiin ja ennaltaehkäisyyn, digitalisaation edistämiseen terveydenhuollon prosesseissa sekä vaikuttavaan ja yksilölliseen sairaudenhoitoon.

Tutustu hakuohjeisiin (pdf)

Lisätietoja ja
keskustelujen ajanvaraus


Outi Tuovila,
outi.tuovila (at) businessfinland.fi

Laura Mustaniemi
laura.mustaniemi (at) businessfinland.fi

Monipuolisempi ja älykkäämpi terveystietojen hyödyntäminen, digitalisaation ja uusien teknologioiden hyödyntäminen sekä terveydenhuollon painopisteen siirtäminen ennakointiin ja ennaltaehkäisyyn nähdään avainroolissa haettaessa ratkaisuja terveydenhuollon kantokyvyn parantamiseksi.

Tutkimushaussa etsitään erityisesti poikkitieteellisiä hankkeita, jotka luovat uutta tietoa uusien kustannustehokkaiden ja vaikuttavien ratkaisujen kehittämiseksi. Hankkeisiin toivotaan mukaan myös erilaisia asiantuntijoita kuten esim. kliinikoita tai muuta terveydenhuollon henkilökuntaa. Lisäksi tutkimushankkeissa pitää olla vähintään kolme ratkaisuillaan kansainvälistymistä tavoittelevaa yritystä rahoittamassa projektia.

Tutkimushaun Hankkeiden edellytykset ja arviointi

Tässä haussa voidaan rahoittaa Co-Research-tutkimushankkeita, joilta edellytetään, että tutkimushankkeet suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa ja ohjausryhmiin osallistuu useamman hyödyntäjäyrityksen edustajia. Yritysten on myös osallistuttava julkisen tutkimuksen rahoittamiseen vähintään kymmenen (10) prosentin osuudella. Rahoitukseen sovelletaan muilta osin Business Finlandin normaaleja Co-Research-rahoituskriteerejä. Lisäksi hankkeissa on oltava kansainvälistä yhteistyötä.

Hakemusten arviointi:

  • Hankkeen osuminen haun painopistealueelle
  • Hakijan/hakijoiden ja suunnitelman uskottavuus ja toteutettavuus
  • Tulosten potentiaalinen hyöty suomalaisten yritysten pitkän tähtäimen liiketoiminnalle
  • Yritysten osallistaminen ja kiinnostus/sitoutuminen

Tutustu Co-Research-rahoituspalveluun ja julkisen tutkimuksen rahoituksen yleisiin ehtoihin.

Tutkimushaun aikataulu ja budjetti

  • Tutkimushaku on avattu. Haun infotilaisuus tutkijoille oli 17.1.2024 klo 10-10.30 Teamsissa. Infotilaisuuden tallenteen, esitysmateriaalin sekä kysymykset ja vastaukset löytyvät englanninkielisiltä sivuilta.
  • Edellytämme keskustelua Business Finlandin kanssa ennen hakemusten jättämistä. Keskusteluajan voi varata alla olevasta linkistä.
  • Varaa aika tutkimusidean esittelylle (Teams-keskustelu) yhteyshenkilöiden kautta hyvissä ajoin.
  • Rahoitushakemukset tulee jättää 27.3.2024 mennessä Business Finlandin sähköisen hakemusjärjestelmän kautta.
  • Tämän haun perusteella myönnettävän tutkimusrahoituksen arvioidaan olevan noin 4 M€. Tutkimushankkeet kilpailevat rahoituksesta muiden ohjelmien tutkimushankkeiden kanssa. Tässä haussa voi myös ehdottaa aiheita, jotka osuvat tämän haun aiheiden lisäksi myös Veturiyritysten ekosysteemien tiekartoille. Veturiyritysten ekosysteemejä ja tätä ohjelmaa yhdistävät hankkeet voivat laajentaa Business Finlandin rahoitusmahdollisuuksia. Tutustu veturiyritysten ja -ekosysteemien rahoitukseen.