Siirry sisältöön

23/5

Helsinki 23.5.2024

Business Finland ja Teknologiateollisuus vauhdittavat Suomalaisia tekoälyinnovaatioita

Aika: 23.5.2024, klo 8.30–12.00 + verkostoitumislounas. Lounaan jälkeen mahdollisuus osallistua SW4E-ekosysteemin fasilitoimaan teemakeskusteluun: Generatiivinen tekoäly ohjelmistokehityksessä

Paikka: Team Finland -talo, Porkkalankatu 1, Helsinki

Tilaisuus järjestetään suomeksi. 

Rekisteröidy

Lisätietoja

Aija Kalander
aija.kalander (at) businessfinland.fi

Karoliina Partanen
karoliina.partanen (at) teknologiateollisuus.fi

Venni Metsäranta 
venni.metsaranta (at) businessfinland.fi

Business Finland ja Teknologiateollisuus panostavat siihen, että suomalaiset yritykset lähtisivät toden teolla kehittämään ja ottamaan käyttöön tekoälyn tarjoamia mahdollisuuksia. Generatiivisen tekoälyn siivittämä AI-nousukausi tarjoaa yrityksille ainutlaatuisen tilaisuuden arvioida liiketoimintansa kehittämis- ja kasvumahdollisuuksia.

Tuoreen raportin mukaan, The Economic Opportunity of AI in Finland, Suomessa on nyt tuhannen taalan paikka ottaa tekoälyn mahdollisuudet vauhdittamaan innovaatioita, investointeja ja osaamisen kehittämistä. Raportti arvioi, että yksinomaan generatiivisen tekoälyn hyödyntäminen mahdollistaa merkittävän tuottavuuden ja kilpailukyvyn paranemisen lähes kaikilla toimialoilla.

Business Finland ja Teknologiateollisuuden tekoälyverkosto AI Finland järjestävät 23.5. yhteisen kick-offin Team Finland -talossa Ruoholahdessa. Molemmat organisaatiot panostavat nyt siihen, että suomalaiset yritykset lähtisivät kehittämään ja käyttämään tekoälyn tarjoamia mahdollisuuksia:

  • Teknologiateollisuus investoi 13,2 miljoonaa euroa tekoälyn hyödyntämisen vauhdittamiseen Suomessa sekä yritysvetoisen tekoälyverkoston AI Finlandin käynnistämiseen.

  • Business Finlandin Generative AI -kampanjan tavoitteena on aktivoida yrityksiä innovaatiorahoituksen avulla uudistumaan ja hyödyntämään tekoälyn mahdollisuuksia tuottavuuden ja kansainvälisen kasvun katalyyttinä.

Monipuolinen ja käytännönläheinen ohjelma on suunnattu teknologia- ja ICT-alan yrityksille

  • Futuricen toimitusjohtaja Tuomas Syrjänen pitää Keynote-puheen, jossa hän esittelee lukuisia yritysesimerkkejä tekoälyn hyödyntämisestä.
  • Yritysten omat tarinat (mm. Valio, Bolt.Works, Eduhouse, HappyOrNot, Entteri...):
    - Näin toteutimme tekoälyprojektin
    - Näin ideoimme tekoälyprojektin ja saimme sille rahoituksen
  • Yhteinen brainstorming-ja vaikuttamissessio: Millainen yritysvetoinen AI-verkosto Suomeen pitäisi kehittää?
  • Business Finlandin, Teknologiateollisuuden ja EU-rahoituksen ammattilaiset päivystävät infodeskissä koko päivän ja heidän kanssaan voi jäädä keskustelemaan myös lounaan jälkeen.
  • Verkostoitumislounas
  • Lounaan jälkeen mahdollisuus osallistua SW4E-ekosysteemin fasilitoimaan teemakeskusteluun: Generatiivinen tekoäly ohjelmistokehityksessä

Tervetuloa mukaan! Nähdään Ruoholahdessa!

Agenda

8.30 Kahvit ja sämpylä
9.00-9.05 Tervetuloa, Aija Kalander, Business Finland
9.05-9.40 Key note: Perinteiset liiketoimintamallit datan ja tekoälyn puristuksessa, Tuomas Syrjänen, Futurice
9.40-9.50 Business Finlandin Gen AI -kampanja ja vinkit rahoitushakemuksiin, Olli Sinerma, Business Finland
9:50-10.00 Teknologiateollisuuden panostukset tekoälyn kehittämiseen ja vinkit rahoitushakemuksiin, Karoliina Partanen, Teknologiateollisuus
10.00-10.30 Yritysten tekoäly; case-tarinoita
10.30-10.45 Kahvit ja keksi
10.45-11.30 Yritysten tekoäly; case-tarinoita
11.30-12.00 AI Finland – palveluiden alustava esittely ja palautteen kerääminen, Karoliina Partanen, Teknologiateollisuus
12.00 Yhteenveto
12.00-13.00 Verkostoitumislounas
13.00-14.00 SW4E-ekosysteemin fasilitoima teemakeskustelu: Generatiivinen tekoäly ohjelmistokehityksessä