Siirry sisältöön

16/11

virtuaalitilaisuus 14.00-15.30

Kansainvälinen yhteistyö EU-projekteissa: Mitä saat tehdä, kenen kanssa ja miksi?

Toteutus Teams-alustalla

Ilmoittautuminen vaaditaan.

Ilmoittautuminen

Lisätietoja

EIJA AURANEN
Head of Horizon Europe activities
Business Finland
eija.auranen (at) businessfinland.fi
050 5577 601

 

EMMI NAHI
EU funding advisor
Business Finland
emmi.nahi (at) businessfinland.fi
050 433 7122

Uudet geopoliittiset tuulet puhaltavat ja vaikuttavat myös tutkimus- ja innovaatioyhteistyöhön. Miten geopolitiikka vaikuttaa sinun yrityksesi tulevaisuuteen ja innovaatiotoimintaan? Entä miten tutkijana teet avoimen tieteen periaatteen pohjalta kansainvälistä yhteistyötä nykyisessä tilanteessa? 

Nämä vaikutukset ja asetetut rajoitukset sinun tulee tietää, jos suunnittelet yhteistyöprojektia ja haluat siinä hyödyntää EU:n tarjoamia mahdollisuuksia tai jos vaikka olisitkin jo EU-projektissa mukana. Tilaisuudessamme kuulet myös, kuinka Wärtsilässä on ennakoitu ja reagoitu geopoliittisiin muutoksiin.

Tilaisuuden aloitamme katsauksella muuttuneeseen geopoliittiseen tilanteeseen ja siinä havaittavissa oleviin suuntauksiin innovaatiotoiminnan näkökulmasta. Seuraavaksi saat tiiviin yhteenvedon EU:n strategisista aloitteista ja linjauksista, jotka liittyvät EU:n ulkopuolisten maiden osallistumismahdollisuuksiin  EU:n puitteissa tehtävään tutkimus- ja innovaatioyhteistyöhön. Sen jälkeen annamme puheenvuoron yritykselle ja kuulemme Wärtsilän toiminnasta ja strategisista valinnoista tässä muuttuneessa toimintaympäristössä. Lopuksi Business Finlandin EU-rahoitusasiantuntijat esittelevät, mitä konkreettisia rajoituksia ja mahdollisuuksia kansainväliselle yhteistyölle on EU:n tärkeimmissä TKI-ohjelmissa. 

Tilaisuus pidetään suomeksi, mutta kysymyksiä voit esittää myös englanniksi.

Ohjelma

 • Avaussanat
  Eija Auranen, Head of Horizon Activities, Business Finland
 • Geopoliittiset tuulet ja innovaatiotoiminta
  Sari Arho Havrén, Senior Advisor, Business Finland Bryssel
 • EU:n strateginen autonomia
  Elina Holmberg, Senior Director, Business Finland
 • Geopolitiikan vaikutukset energiatransitioon ja Wärtsilän strategisiin valintoihin
  Nette Lehtinen, strategiajohtaja, Wärtsilä Oyj
 • Q&A
 • Kansainvälinen yhteistyö EU-projekteissa; esimerkkeinä
  Horisontti Eurooppa ja Digitaalinen Eurooppa -ohjelmat 
  Kaisa Ainala, Senior Advisor, HE NCP Coordinator, Business Finland
  Emmi Nahi, EU Funding Advisor, Business Finland

Toteutamme keskustelutilaisuuden MS Teams -alustalla. Ilmoittautuminen on kaikille pakollinen, ja lähetämme linkin tilaisuutta edeltävänä päivänä ilmoittautuneille.  Hoidathan ilmoittautumisesi kuntoon viereisellä palstalla olevan linkin kautta.

Niin muuttuu mailma, Eskoseni – ja niin muuttuu myös kansainvälinen yhteistyö EU-projekteissa! 

Tervetuloa!

Business Finlandissa toimiva EU-rahoitusneuvonta kokoaa yhteen tietoa Euroopan unionin avustuksista, lainoista, takauksista, pääomasijoituksista, tuista ja julkisista hankinnoista ja neuvoo niiden käytössä. Maksuttomat, julkiset palvelut ovat tarjolla kaikille näistä EU:n tarjoamista mahdollisuuksista kiinnostuneille. Lue lisää ja ota yhteyttä EU-rahoitusneuvonnan sivustolla.

EU:n tutkimus- ja innovaatio-ohjelmat EUTI on Business Finlandissa toimiva EU:n puiteohjelmien kansallinen yhteystoimisto. Maksuttomat, julkiset palvelut ovat tarjolla kaikille EU:n Horisontti Eurooppa -ohjelmasta kiinnostuneille. Lue lisää ja ota yhteyttä Horisontti Euroopan Miten voimme auttaa -sivulla.