Siirry sisältöön
Uutinen 05.05.2020

GreenE2 verkottaa toimijat vedyn ja hiilidioksidin hyödyntämisessä

Uusi ekosysteemi – Green Electrification – vedyn ja hiilidioksidin hyödyntämiseksi käynnistyy! GreenE2 rakentaa Suomeen laajan innovaatioekosysteemin, joka luo edellytyksiä merkittävälle uudelle liiketoiminnalle Power-to-X-teemassa. Innovaatioekosysteemiä orkestroi CLIC Innovation, joka on avoimeen innovaatioon erikoistunut alustayhtiö. Business Finland rahoittaa hanketta.

Toiminnan tavoitteena on synnyttää Suomeen globaalia liiketoimintaa toimeenpaneva poikkitoimialallinen verkosto. Kärkiä ovat vedystä ja hiilidioksidista valmistetut tuotteet (mm. synteettiset polttoaineet ja materiaalit), edellisen mahdollistavat teknologiat ja hiilineutraalin teollisuuden tekeminen mahdolliseksi sähköistämisen tai vihreän vedyn avulla. Hanke on ensimmäinen askel poikkitoimialallisessa yhteistoiminnassa, jossa tähdätään kestävän uuden markkinan rakentamiseen ja merkittäviin ilmastotekoihin.

Ekosysteemihankkeessa on keskeistä koota eri sektorien toimijat yhteen. Toiminta verkotetaan kansainvälisiin kumppanuuksiin ja vahvistetaan yhteinen visio ja tiekartta liiketoiminnan ja osaamisen kehittämiselle. Lisäksi fasilitoidaan poikkitoimialainen yhteistyö ja vaikuttamistyö toimintaympäristön kehittämiseksi.

”Alkuvuodesta käynnistyneen Power-to-X-ekosysteemin ympärille on muodostunut jo merkittäviä yhteishankkeita. On tärkeää, että näin laajan ja vaikuttavan globaalin liiketoimintapotentiaalin omaavan ekosysteemin etenemistä orkestroidaan suunnitelmallisesti. Suomen on oltava aktiivisesti mukana aiheeseen liittyvissä kansainvälisissä aktiviteeteissä. Tämä on yksi tavoitteista CLIC Innovationin orkestrointihankkeessa ”, sanoo Business Finlandin asiantuntija Sini Uuttu

Ekosysteemin kasaamisvaiheessa yhteistyökumppaneina CLIC Innovationin kanssa ovat olleet VTT, LUT, Business Finland, Flexens, Fortum, Wärtsilä, St1, Vantaan Energia, AFRY, Gasum, Helen, Energiateollisuus, Valmet, UPM, SSAB, ABB, Elenia ja Neste.

Lisätietoja

Sini Uuttu
sini.uuttu (at) businessfinland.fi
Puh. 050 5577 934

Pia Saari
Head of Energy, Clic Innovation
pia.saari (at) clicinnovation.fi
Puh. 040 194 9932

Green Electrification – GreenE2

Smart Energy Finland -ohjelma