Siirry sisältöön
Uutinen 28.04.2023

Pohjoismaat yhdessä vuoden 2025 maailmannäyttelyyn Japanin Osakassa

Suomi, Tanska, Ruotsi, Norja ja Islanti osallistuvat yhteisellä pohjoismaisella paviljongilla Japanin Osakassa vuonna 2025 järjestettävään maailmannäyttelyyn. Japani on maailman kolmanneksi suurin talous, ja suomalaisten yritysten toiseksi tärkein kauppakumppani Aasiassa.

Yhteispohjoismainen osallistuminen Osakan Expoon tukee ja vahvistaa entisestään myönteistä Suomi-kuvaa. Yhteispohjoismainen malli tuo Suomelle ja mukana oleville yrityksille mukanaan hyötyjä, kuten laajempaa näkyvyyttä ja uusia verkostoja.

– Expo on loistava paikka esitellä suomalaista osaamista kansainvälisille markkinoille. Yhteispohjoismaisella osallistumisella on varmasti lisäarvoa myös suomalaisille yrityksille. Sijaintimaa Japani on Suomelle tärkeä kumppani, sanoo elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Expoon odotetaan 28 miljoonaa osallistujaa

Osakan maailmannäyttelyn pääteema on "Designing Future Society for Our Lives" ('"tulevaisuuden yhteiskunnan suunnittelu elämällemme"). Expo järjestetään 13.4.- 13.10.2025, ja siellä arvioidaan vierailevan noin 28 miljoonaa osallistujaa. Pohjoismaisen paviljongin odotettu kävijämäärä on noin 2,3 miljoonaa ihmistä, eli 13 000 kävijää päivässä.

Pohjoismainen konsepti rakentuu pohjoismaisten, yhteisten luottamus- ja luontoarvojen ympärille. Pohjoismaiden hankkeessa on kolme eri teollista teemaa: kiertotalous, liikkuvuus ja yhteydet sekä elämäntapa ja hyvinvointi. Lisäksi hankkeella on kaksi läpileikkaavaa teemaa: kestävyys ja digitaalisuus. Suomen osalta hankkeen toteutuksesta vastaa Business Finland.

– Olen varsin tyytyväinen, että Pohjoismaat yhdistävät voimansa tässä Suomelle merkittävässä hankkeessa. Business Finland on avainasemassa varmistamassa, että kaikki Japanin markkinoilla toimivat yritykset ja ohjelmat liittyvät projektiin hyötyäkseen Expon tarjoamasta ainutlaatuisesta mahdollisuudesta ja näkyvyydestä, sanoo Business Finlandin pääjohtaja Nina Kopola.

Tarjouskilpailu Pohjoismaiden yhteispaviljongin suunnittelusta ja rakentamisesta on käynnistynyt.

Lisätietoja

Project Manager
Mira Virkkunen 
mira.virkkunen (at) businessfinland.fi
Te. +358 50 567 2000

Program Director
Nita Pilkama
nita.pilkama (at) businessfinland.fi
Te. +358 40 841 1166