Siirry sisältöön
Tiedote 31.10.2023

ÖÖD Hotels laajentaa toimintaansa Suomeen – tavoitteena 60–80 peilimökkiä eri puolille Suomea

Kuva: ÖÖD Hotels

Persoonallisista peilimökeistään tunnettu Virolainen ÖÖD Hotels investoi Suomeen. Ensimmäiset ÖÖD-mökit valmistuvat lähiaikoina Pyhtään Verssonkankaalle. Yrityksellä on suunnitelmissa laajentaa toimintaa seuraavaksi Mikkeliin, lisäksi keskusteluja käydään jo mm. Naantalin ja Kuusamon kanssa.

ÖÖD Hotels (suomeksi "yöt") on erikoistunut rakentamaan ja operoimaan designpeilimökkejä luonnonkauniilla paikoilla ympäri maailmaa. Yritys perustettiin vuonna 2018, kun veljekset Jaak ja Andreas Tiik eivät löytäneet mieleistään majoitusta luonnosta. Nykyään ÖÖD-peilimökkejä on yli kahdessakymmenessä maassa, kolmella eri mantereella. Pyhtään Versso on yrityksen ensimmäinen kohde Suomessa. ÖÖD Hotels suunnittelee tuovansa 60–80 peilimökkiä eri puolille Suomea seuraavien 3–5 vuoden aikana. Yritys etsii yhteistyökumppaneiksi sopivia maanomistajia niin saaristosta, järviseudulta, etelärannikolta kuin Lapista.

– ÖÖD-rakennukset sulautuvat luontevasti monenlaisiin näyttäviin luonnonmaisemiin, joita Suomessa on tarjolla runsaasti. Etsimme aktiivisesti paikallisia maanomistajia, joilla on erityisiä ja helposti saavutettavia maa-alueita, ja olemme kiinnostuneita yhteistyöstä. Tavoitteenamme on, että peilimökit johdattavat vierailijat näihin upeisiin luontokohteisiin. Tiimimme odottaa innolla Suomen ensimmäisen ÖÖD-kohteen valmistumista tänä vuonna, ÖÖD Hotelsin toimitusjohtaja Andreas Tiik kertoo.

ÖÖD Hotelsin investoinnit matkailutoimialalle ovat erityisen tervetulleita, koska ala on kohdannut monia haasteita viime vuosina. Tämä uusi konsepti monipuolistaa luksusretkeilyn majoitustarjontaa ja sopii hyvin Suomeen, koska juuri luontomatkailu on Suomen vahvimpia matkailuvaltteja.

– Ulkomaiset investoinnit ovat tärkeitä Suomelle. On ilahduttavaa, että ensimmäiset ÖÖD Hotelsin investoinnit tulevat juuri Itä-Suomeen, jonne tarvitaan nyt uusia matkailijaryhmiä korvaamaan venäläismatkailijoiden jättämää aukkoa. Invest in Finlandin tehtävänä on auttaa ulkomaisia yrityksiä sijoittumaan ja investoimaan Suomeen. ÖÖD Hotelsille esittelimme Suomen matkailumarkkinaa ja verkotimme heidät alueellisten toimijoiden kanssa eri puolilla Suomea, Invest in Finlandin asiantuntija Kaija Laitinen sanoo.

ÖÖD Hotels panostaa materiaalien paikalliseen hankintaan ja suunnittelee mökkinsä kestämään sääolosuhteita ja aikaa. Peilimökkien rakentamisessa painotetaan vähäistä ympäristövaikutusta, ja ne sulautuvat visuaalisesti ympäristöönsä. Versson saaren talot ovat uusin ÖÖD Hotelsin prototyyppimalli, joka hyödyntää viimeisimpiä innovatiivisia materiaaleja ja tuotteita energiatehokkuuden maksimoimiseksi ja mökkien ympärivuotisen käytön mahdollistamiseksi.

– Mökeissä vältetään kertakäyttöisiä muoveja, käytetään vähän energiaa kuluttavia valaistusratkaisuja ja suositaan paikallisia tuotteita ja palveluita. ÖÖD Hotels pyrkii kunnioittamaan paikallista ympäristöä ja jättää ympäristön luonnontilaan vierailijoiden elämyksen takaamiseksi: luontoa parhaimmillaan ja villeimmillään, Tiik jatkaa.

Lisätietoja medialle

Kaija Laitinen
Senior Advisor
Invest in Finland | Business Finland
kaija.laitinen (at) businessfinland.fi, 040 822 0613

Heli Hemgård
Communications Manager
Finland Promotion Services | Business Finland
heli.hemgard (at) businessfinland.fi, 040 901 5219

ÖÖD Housen yhteydenotot (englanniksi)
Gertrud Ots
Head of Marketing
ÖÖD House
gertrud (at) oodhouse.com

Invest in Finland auttaa ulkomaisia yrityksiä löytämään liiketoimintamahdollisuuksia Suomesta, tuottaa tietoa Suomesta investointikohteena sekä kehittää ja koordinoi kansallista investointien hankintatyötä verkottuen aktiivisesti alueellisten ja kansainvälisten toimijoiden kanssa. Lisäksi Invest in Finland kerää ja ylläpitää tietoa ulkomaalaisomisteisista yrityksistä Suomessa. Invest in Finland toimii Business Finlandin osana. www.investinfinland.fi 

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita, edistää matkailua ja investointeja sekä osaajien houkuttelua Suomeen. Organisaatiossa työskentelee 760 asiantuntijaa 37 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. www.businessfinland.fi