Siirry sisältöön
Case 19.06.2019

Oppimisen uusi ekosysteemi

Vantaan kaupungin tavoitteena on koota opetusalan digitaalisten palveluiden käyttäjät ja tuottajat yhteiselle alustalle.

Hankkija: Vantaan kaupunki

Tavoite: Vantaan kaupungin tavoitteena on uudistaa oppilaitoksissa ja hallinnossa tehtävää työtä kehittämällä opetuksen yhteinen järjestelmäkokonaisuus. Järjestelmäkokonaisuuden on tarkoitus kattaa sekä opettajan, oppijan, rehtorin, huoltajien että hallinnon käyttämät järjestelmät ja palvelut.

Vaikutukset

  • hankkijalle: Alustalle kertyvää dataa analysoimalla tuetaan opettajien päivittäistä työtä ja varmistetaan yhdenvertaisemmat lähtökohdat oppimiselle. Tieto tukee myös hallinnon tiedolla johtamista.
  • alan markkinaan: Opetusalan toimijat yhteen kokoava alusta kannustaa alan yrityksiä yhteistyöhön ja mahdollistaa uudet innovaatiot. Alusta tarjoaa yrityksille mahdollisuuden pilotoida ratkaisuja rajatussa kohderyhmässä ja antaa referenssin, joka on helposti skaalattavissa muihin alustalle liittyviin kouluihin.
  • yhteiskunnalle: Alustalle toivotaan mukaan mahdollisimman useita palvelu- ja järjestelmätoimittajia, kuntia, kaupunkeja ja muita opetusalan toimijoita. Laajentuessaan valtakunnalliseksi digitaalinen ekosysteemi edistää oppimista kansallisesti ja luo hyvinvointia pitkäjänteisesti.
Lue lisää

Vantaan kaupungin hankesivut

Uutinen: Data mahdollistaa tehokkaamman ja tasa-arvoisemman opetuksen