Siirry sisältöön
Case 16.10.2018

Vaaka-Varasto

Viiden kunnallisen jäteyhtiön yhteiskehittämisprojektissa kehitetään järjestelmiä sekä jätteen käsittelyyn ja asiakkuuksiin että sisäisiin prosesseihin liittyen.

Hankkija: Lakeuden Etappi Oy toimii juridisena hankintayksikkönä, mukana myös Lounais-Suomen Jätehuolto Oy, Rosk’n Roll Oy, Pirkanmaan Jätehuolto Oy ja Vestia Oy

Tavoite: Kaikilla viidellä jäteyhtiöllä on yhteisiä kehittämistarpeita ja hankkeen tavoitteena on kehittää järjestelmä, joka vastaa tarpeisiin digitalisoimalla jätehuollon uudella tavalla. Kehitettävän järjestelmän on tarkoitus olla jäteyhtiöissä keskeisessä roolissa käsittäen asiakasrajapinnan sekä jäteyhtiön sisäiset prosessit.

Hankintamenettely: Innovaatiokumppanuus

Vaikutukset

  • hankkijalle: Järjestelmään on tavoitteena kehittää helposti hyödynnettävä rajapinta, joka mahdollistaa jatkokehittämisen tulevaisuuden tarpeiden mukaisesti. Kehitystyön tulos mahdollistaa muun muassa reaaliaikaisen varastonhallinnan sekä monipuolisen raportoinnin ilman manuaalista käsittelyä. Automatisoinnin myötä kenttähenkilöstön työaikaa säästyy muun muassa asiakastyöhön ja toiminnan kehittämiseen.
  • alan markkinaan: Jäteyhtiöiden rajapintoja pystytään entistä paremmin avaamaan jätteen jatkokäsittelijöille hyödyntämällä esimerkiksi materiaalivirtojen ennustettavuutta.
  • asiakkaille/ yhteiskunnalle: Asiakkaan asiointi yksinkertaistuu ja monipuolistuu ja toiminnan läpinäkyvyys paranee.
Lue lisää

MaterialPort modernisoi jätehuoltoyhtiöiden toimintaa

Yhteiskehittämisellä kohti avoimempaa ja reaaliaikaisempaa jätehuoltoa