Siirry sisältöön

Ratkaisuja maailman kehityshaasteisiin

Developing Markets Platform auttaa suomalaisia yrityksiä ja niiden kumppaneita edistämään kestävän kehityksen mukaista liiketoimintaa sekä hyödyntämään globaalia kehitysrahoitusta.

Kiinnostaako kehittyvät markkinat? Tilaa Developing Markets -uutiskirjeemme ja pysy perillä kehittyvien markkinoiden mahdollisuuksista sekä Business Finlandin palveluista ja tapahtumista. Uutiskirje on englanninkielinen.

Kuvaus

Kehittyvät markkinat etenkin Afrikassa ja Aasiassa kasvavat huomattavasti perinteisiä markkinoita nopeammin. Kehityspankit ja YK investoivat suuria summia rahaa kehittyviin markkinoihin. Suomella on teknologiaa, osaamista ja hyvä maine: me voimme olla mukana kehittämässä kestäviä ja skaalautuvia ratkaisuja kehittyvien markkinoiden tarpeisiin.

Developing Markets Platform tarjoaa palveluja yhdessä Ulkoministeriön, Finnpartnershipin ja muiden partnereiden kanssa. Me autamme suomalaisia yrityksiä ja niiden kumppaneita pääsemään kehittyville markkinoille ja ottamaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteet osaksi liiketoimintaansa. Tarjoamme tietoa, neuvontaa, kontakteja ja projektirahoitusta kehittyviin markkinoihin liittyen.

Innovaatiorahoitus

Milloin rahoitusta voi hakea?

 • Tunnistettu markkinamahdollisuus kehittyvällä markkinalla
 • Paikalliset kumppanit
 • Mahdollisuus kehittää uusia ratkaisuja tai bisnesmalleja, jotka ottavat huomioon YK:n kestävän kehityksen tavoitteet sekä paikalliset tarpeet

Rahoitus paikallisen kumppanin kanssa

 • Ylimääräinen avustus yhteiskehittämiseen paikallisen kumppanin kanssa
 • Tavallinen Business Finlandin rahoitus suomalaisille organisaatioille: avustus tai laina yrityksille maks. 50 % ja tutkimusorganisaatioiden avustus maks. 70 %
 • Rahoitettava organisaatio rahoittaa loput projektista itse

Business Finland voi myös tarjota rahoitusta kansalaisjärjestöille yhteistyössä Finnpartnershipin kanssa. Tutustu rahoitusmalliin.

Ole yhteydessä yhteydenotto-osiossa mainittuihin henkilöihin ennen hakemusten viimeistelyä. Rahoitushakemuksiin liitetään paikallisia kehitysvaikutuksia kartoittava lomake. Autamme kehitysvaikutusten ja riskien kartoittamisessa.

Kansainväliset kehitysrahoittajat

Kansainvälisten kehitysrahoittajien rahoitusvirrat kehittyviin maihin nousevat vuositasolla noin 150 miljardiin dollariin. Autamme suomalaisia yrityksiä pääsemään kiinni maailmanpankkiryhmän, alueellisten kehityspankkien ja EU:n tarjoamiin hankinta- ja investointimahdollisuuksiin. Tarjoamme tietoa, neuvontaa ja verkostoja. Tutustu kansainvälisiin kehitysrahoittajiin.

YK:n hankinnat

YK tekee vuodessa kestävän kehityksen mukaisia hankintoja noin 20 miljardilla dollarilla ja Business Finland auttaa suomalaisia yrityksiä tarttumaan näihin mahdollisuuksiin. Tarjoamme:

 • tietoa ja kontakteja YK:n hankinnoista
 • yhteisiä tapahtumia YK:n ja muiden Pohjoismaiden kanssa
 • tietoa siitä, miten YK-hankintoihin pääsee mukaan sekä miten yrityksen liiketoimintaa voi alkaa kehittää kestävän kehityksen tavoitteiden mukaiseksi

Kohderyhmät

Asiakkaitamme ovat yritykset sekä heidän kumppaninsa, mukaan lukien tutkimusorganisaatiot. Asiakkaamme tarjoavat tyypillisesti bio- ja kiertotalous-, cleanteach-, hyvinvointi- ja digiratkaisuja kehittyvien markkinoiden tarpeisiin.

Kohdemarkkinat

Pääkohdemarkkinat

 • Saharan eteläpuolinen Afrikka
 • Intia
 • Vietnam
 • Indonesia

Muut kohdemarkkinat

 • Kehittyvät markkinat, jotka voivat saada YK:n kehitysavustusta

Tule mukaan

Tilaa uutiskirje, niin saat heti tiedon tulevista tapahtumistamme ja kuulet uusista mahdollisuuksista kehittyvillä markkinoilla.

Jos olet vielä etsimässä kohdemarkkinaasi tai kaipaat tukea yrityksesi liiketoiminnan yhteensovittamiseen kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa, osallistu Finnpartnershipin kanssa yhteistyössä järjestettävään hakemustyöpajaan.

Ota yhteyttä

Innovaatiorahoitus, Head

Christopher Palmberg

+358 50 5577 966
Kansainväliset kehitysrahoittajat

Kiira Kärkkäinen

+358 29 505 5000
Humanitäärinen kriisiliiketoiminta

Marjukka Holopainen-Rainio

+358 50 571 0038
YK-hankinnat

Philip Bank

+45 2054 9892