Siirry sisältöön
Uutinen 06.07.2023

Business Finlandin rahoituspalvelut startup- ja pk-yrityksille: mitä rahoitusta yrityksesi voi hakea ja missä vaiheessa?

Rahoitus_palvelut_Business Finland

Älä tuskaile julkisessa palveluviidakossa yksin. Asiantuntijamme neuvovat, kuinka startup- tai pk-yrityksenne voi löytää sopivan rahoituksen itselleen.

Oikeanlaisen julkisen rahoituksen löytäminen voi olla tosinaan haastavaa. Vaihtoehtoja on monia, sillä julkista yritystukea sekä kansainvälistymispalveluita tarjoaa Team Finland -verkosto. TF-verkostoon kuuluvat organisaatiot, kuten Business Finland, Finnvera, ELY-keskukset ja paikalliset TE-toimistot.

Tempo-, Tutkimus & kehitys- ja Market Explorer -rahoituspalvelut ovat luotu tukemaan monenlaisiin liiketoiminnan kehittämisen tarpeisiin erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille.

1. Startup-yritykselläsi on tuote- ja palveluidea ja mietit onko ideallasi aitoa potentiaalia liiketoiminnaksi

Tarvitset rahoitusta esimerkiksi tuote- ja palveluidean kohderyhmän, kysynnän ja toimivuuden kartoittamiseen yhdellä tai useammalla markkinalla.

Sopiva rahoituspalvelu: Tempo

Tempo-rahoituksen jälkeen yritykselläsi on selkeä go-to-market-kansainvälistymissuunnitelma ja tunnistettu kysyntä tuote- tai palveluidealle, mutta valmis tuote ei vielä tässä vaiheessa välttämätön. Tempo-rahoituspalvelu on tarkoitettu alle 5-vuotiaille startup-yrityksille.

Tempo-rahoituspalvelussa on otettu vuonna 2024 käyttöön uusi kriteeri: yritykseltä edellytetään realistinen jatkosuunnitelma tutkimus- ja kehittämistoimenpiteistä. Toimenpiteillä idea on määrä viedä käytäntöön, mikäli Tempon tulokset siihen rohkaisevat.

Myös pääomasijoittaminen on hyvä keino vauhdittaa startup-yritysten kasvua kansainvälisille markkinoille.

2. Yritykselläsi on selkeä go-to-market-kansainvälistymissuunnitelma, mutta varsinainen tuote puuttuu

Tarvitset rahoitusta nopeuttamaan tuotekehitystä, uudistamaan tai kehittämään kokonaan uusia tuotteita, palveluita, tuotantomenetelmiä tai liiketoimintamalleja. Rahoituksella on mahdollista testata ja todentaa asiakkaiden kanssa uuden tuotteen toimintaa.

Sopiva rahoituspalvelu: Tutkimus- ja kehitysrahoitus

Tutkimus- ja kehitysrahoituksen jälkeen yritykselläsi on valmistuote. Lue lisää tutkimus- ja kehitysrahoituksesta. 

3. Yritykselläsi on selkeä go-to-market-kansainvälistymissuunnitelma sekä valmis tuote tai pilottivaiheessa oleva tuote ja haluat avata uuden markkinan

Sopiva rahoituspalvelu: Market Explorer

Market Explorer -rahoituksen jälkeen tunnet uuden markkinatilanteen ja voit käynnistää operatiiviset toimenpiteet ratkaisun viemiseksi valituille markkinoille. Market Explorer on tarkoitettu yli 5-vuotiaille pk- ja midcap-yrityksille.

Tarjoamme rahoitus- ja asiantuntijapalveluita Suomeen rekisteröidyille yrityksille, jotka haluavat kasvaa ja kansainvälistyä. Koko palveluvalikoimamme ei ole käytössä heti alusta alkaen, vaan laajenee, kun yritys etenee tavoitteiden mukaan kansainvälisellä kasvupolullaan. Katso palvelukohtaiset kriteerit rahoituspalveluiden omilta sivuilta. Lue, miten rahoituspäätöksemme tehdään? 

Tutustu rahoitukseemme

 

Uutinen julkaistu ensimmäisen kerran 16.1.2023. Artikkelia päivitetty 20.11.2023, 22.1.2024 ja 3.4.2024.